ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαστικές πηγές: Στο «κενό» θα πέσει ένα νέο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ

Δικαστικές πηγές: Στο «κενό» θα πέσει ένα νέο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ

Καμία τύχη δεν θα έχει -όπως εκτιμούν ανώτατες δικαστικές πηγές- το νέο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των οκτώ αξιωματικών.

Κι αυτό διότι το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου που απέρριψε το αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών, δεν βασίστηκε στην αξιολόγηση αν αυτοί είναι πράγματι πραξικοπηματίες ή εάν έχουν διαπράξει εγκλήματα στην Τουρκία αλλά στο ότι δεν θα είχαν δίκαιη δίκη αν εκδίδονταν στη γείτονα και ότι θα υφίσταντο βασανιστήρια.

Παρόλα αυτά το νέο αίτημα θα εξετασθεί και πάλι από την ελληνική Δικαιοσύνη, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία μας και μάλιστα από μηδενική βάση, ενώ οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στο πλαίσιο της διαδικασίας που είναι σε πλήρη εξέλιξη και αφορά τα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι ίδιοι για παροχή ασύλου.

Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει και πάντως δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί, πριν από τις αρχές Απριλίου, ενώ παράλληλα θα τρέχει και η νέα δικαστική διαδικασία που δρομολογείται με το νέο αίτημα έκδοσης των τουρκικών αρχών.

Σχετικές ειδήσεις