ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: «Έσπασαν» τα ισόβια για το φορτίο των 168 κιλών κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: «Έσπασαν» τα ισόβια για το φορτίο των 168 κιλών κοκαΐνης

«Έσπασαν» τα ισόβια για δύο αλλοδαπούς -έναν 54χρονο Βούλγαρο κι έναν 47χρονο Ισπανό- που κατηγορούνταν για το φορτίο των 168 κιλών κοκαΐνης, το οποίο είχε κατασχεθεί το καλοκαίρι του 2012 στη Θεσσαλονίκη.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τους έκρινε εκ νέου ένοχους για την υπόθεση, αλλά το δικαστήριο αυτή τη φορά τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, χάρη στο οποίο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, με την οποία τιμωρήθηκαν από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, μετατράπηκε σε κάθειρξη 18 ετών, για καθέναν. Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε εις έκαστον χρηματική ποινή 130.000 ευρώ.

Εξάλλου, το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έναν ακόμη Βούλγαρο, 62 ετών, ενώ, το κατηγορητήριο περιελάμβανε κι έναν 44χρονο Πορτογάλο, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αλλά παραιτήθηκε του δικαιώματος της έφεσης, με συνέπεια να μην κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Το φορτίο των 168 κιλών κοκαΐνης, ένα από τα μεγαλύτερα που κατέσχεσαν οι διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδας, εντοπίστηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA). Επρόκειτο για υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη και εκτιμάται ότι το φορτίο ξεκίνησε από την Λατινική Αμερική. Η αξία της ναρκωτικής ουσίας στην χονδρική αγορά εκτιμήθηκε σε 5,5 εκατ. ευρώ και πολλαπλάσια στη λιανική.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο Βούλγαροι συνελήφθησαν στα Μάλγαρα, μεταφέροντας με αυτοκίνητο 35 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 36,5 κιλών. Ακολούθησε η σύλληψη των συγκατηγορουμένων τους, σε πάρκινγκ κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, όπου σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκαν άλλα 127 δέματα με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 131,5 κιλών.

Στις απολογίες τους, οι κατηγορούμενοι είπαν ότι ενεργούσαν κατ' εντολήν γυναίκας, η οποία, κατά τους ίδιους, τους εκβίαζε να μεταφέρουν τα ναρκωτικά.

Σχετικές ειδήσεις