ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τον 76χρονο που πυροβόλησε εν ψυχρώ τον δικηγόρο του

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για τον 76χρονο που πυροβόλησε εν ψυχρώ τον δικηγόρο του

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο 76χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 45χρονο δικηγόρο του, με συνέπεια να τον τραυματίσει σοβαρά.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο γραφείο του θύματος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ η αιτία φαίνεται να ήταν η δυσαρέσκεια του ηλικιωμένου για τη δικαστική έκβαση που είχε αστική υπόθεση, την οποία χειρίστηκε ο δικηγόρος.

Ο δράστης μετήχθη το μεσημέρι στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών που τού απήγγειλε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Ακολούθως παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα λογοδοτήσει την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε κρατείται.

Όσο ο κατηγορούμενος -συνταξιούχος του ΙΚΑ- παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο, ρωτήθηκε για τους λόγους που τον ώθησαν στην πράξη του. Ο ίδιος φέρεται να απάντησε ότι ξέσπασε καβγάς, όταν ο 45χρονος τον ενημέρωσε ότι παραιτείται από υπερασπιστής του, αρνούμενος, παράλληλα, να επιστρέψει 1.250 ευρώ που ζήτησε ο ηλικιωμένος από αμοιβή που είχε λάβει ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 76χρονος έβγαλε ένα περίστροφο που είχε μαζί του, με το οποίο πυροβόλησε τρεις φορές τον δικηγόρο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιά, το μηρό και το δεξί χέρι. Αμέσως μετά, ο δράστης παραδόθηκε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, ενώ το θύμα διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύεται.

Σχετικές ειδήσεις