ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δράκος του Αμαρουσίου - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του: «Ένιωθα την ανάσα του»

Δράκος του Αμαρουσίου - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του: «Ένιωθα την ανάσα του»

Σοκάρουν οι λεπτομερείς καταθέσεις των γυναικών που έπεσαν θύματα του 30χρονου ο οποίος σκορπούσε τον τρόμο στο Μαρούσι.

Η δίκη του αποκαλούμενου ως «δράκου του Αμαρουσίου» άρχισε χθες Δευτέρα (06/03) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και όσοι βρέθηκαν εκεί, έγιναν μάρτυρες συγκλονιστικών στιγμών, όταν κλήθηκαν να καταθέσουν τα θύματά του.

Πέντε από τις έξι γυναίκες - θύματα του 30χρονου περιέγραψαν καρέ καρέ τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια του τον περασμένο Μάιο, στο Μαρούσι όταν επιχείρησε να τις βιάσει.

Ο Ευθύμης, όπως τον αποκαλεί η οικογένειά του, κάθισε στο εδώλιο με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης οπλοκατοχής και στην έναρξη της διαδικασίας δήλωσε πως δεν αρνείται τις πράξεις, αλλά τον σκοπό τους.

Διαβάστε ΕΔΩ τι ανέφερε η μητέρα του στο δικαστήριο

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Espresso», ο συνήγορός του Δημήτρης Ράπτης ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

«Τον χτυπούσα»

«Η κατοικία μου είναι 100 μέτρα από το σημείο που έγινε το συμβάν. Περνώντας τη διάβαση, είδα τον κατηγορούμενο, αλλά ήταν μακριά μου. Τρία σκαλοπάτια πριν βγω έξω νιώθω κάποιον να με πιάνει από τους γοφούς και να με τραβάει πίσω. Στην προσπάθειά μου να απεμπλακώ, έπεσα με την πλάτη στα σκαλιά. Είχε βάλει τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου και προσπαθούσε να μου κατεβάσει τα εσώρουχα. Άρχισα να φωνάζω "βοήθεια!" και να τον χτυπάω όπως μπροούσα. Με είδε ότι χτύπησα αλλά επέμεινε! Ήθελε να με τραβήξει στο εσωτερικό της διάβασης και να με βιάσει. Είμαι ακόμα σε σοκ και δεν νομίζω ότι θα το ξεπεράσω ποτέ ανέφερε το πρώτο θύμα.

Ένταση προκάλεσε στην αίθουσα, η επιμονή του συνηγόρου υπεράσπισης, που ρωτούσε τη μάρτυρα γιατί τελικά ο κατηγορούμενος έφυγε και δεν τη βίασε, αφού είχε πρόθεση.

Εμφανώς ταραγμένη έδωσε κατάθεση και η δεύτερη γυναίκα, η οποία έτρεμε, έκλαιγε και ανέπνεε με δυσκολία κατά τη διάρκεια της εξέτασής της, με την πρόεδρο να σχολιάζει πως είναι εμφανές ότι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ, αναφέρει το δημοσίευμα της "Espresso".

«Πήγαινα στη δουλειά μου και, όπως πέρναγα από την υπόγεια διάβαση από την απέναντι μεριά, ερχόταν ο κατηγορούμενος. Είναι τελείως ερημικά στις 7 το πρωί. Με πέρασε και ξαφνικά νιώθω κάποιον να με ακινητοποιεί. Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος και το άλλο να με κρατάει. Άρχισα να φωνάζω. Κατάφερε να με γυρίσει τούμπα ανάσκελα και έπεσε πάνω μου. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Το μόνο που σκέφτηκα να του πω ήταν ότι έρχεται ο άνδρας μου, κι έτσι έφυγε!...».

Στη δουλειά της πήγαινε και η τρίτη γυναίκα, όταν δέθχηκε επίθεση από τον δράστη. «Όπως περπατούσα, άκουσα βήματα, αλλά σκέφτηκα κάποιος που πηγαίνει στη δουλειά του θα είναι. Ήρθε ξαφνικά από πίσω κι άρχισε να με θωπεύει. Έτσι όπως μου έκλεινε το στόμα και από την πίεση που έβαζα εγώ για να απεμπλακώ, σκίστηκε το δέρμα μου. Εγώ φώναζα όσο μπορούσα, με το χέρι του να μου κλείνει το στόμα. Τελικά, κάτι τράβηξε την προσοχή του και με άφησε».

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Η τέταρτη μάρτυρας ανέβηκε επίσης ταραγμένη στο βήμα, αναφέροντας ότι είχε προειδοποιήσει την κόρη της για τον «δράκο».

«Το επόμενο πρωί συνέβη σε εμένα! Πήγαινα στη δουλειά... ακούω βήματα... κάνω στην άκρη... αλλά ξαφνικά μου βάζει ταινία στο στόμα. Έπεσα κάτω, σήκωσα τα πόδια και άρχισα να τον χτυπάω... Τον έγδαρα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Τότε άρχισαν να γαβγίζουν τα σκυλιά».

Ως ιδιαίτερα ατάραχο και χαλαρό περιέγραψε το δράστη το πέμπτο θύμα του. «Βλέπω έναν κύριο να με προσπερνάει. Μπαίνει σε μια πολυκατοικία στην είσοδο και τον προσπερνάω. Ξαφνικά μου επιτίθεται από πίσω. Έβαλε τα χέρια του στα γεννητικά μου όργανα. Φώναζα εγώ, με έσπρωξε, τον έσπρωξα κι εγώ και τελικά με άφησε. Προχώρησα να φύγω κι αυτός με κοιτούσε ατάραχος! Έφυγε μετά, αλλά όχι τρέχοντας. Χαλαρά!», κατέληξε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου με την απολογία του κατηγορουμένου.

Σχετικές ειδήσεις