ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον εισαγγελέα ο Σώρρας για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στον εισαγγελέα ο Σώρρας για απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης κακουργηματικών πράξεων καλούνται μέχρι αύριο το μεσημέρι τόσο ο αυτοαποκαλούμενος «μέγας εθνικός ευεργέτης» Αρτέμης Σώρρας όσο και 7 συνεργάτες του.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Δικαιοσύνης για «τα έργα και τις ημέρες» του Αρτέμη Σώρρα και της οργάνωσής του «Ελλήνων Συνέλευσις» βρίσκεται στην τελική ευθεία και για το λόγο αυτό ήδη η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου έχει καλέσει σε εξηγήσεις μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης τον Σώρρα και τους συνεργάτες του.

Ανάμεσα στα αδικήματα που ερευνώνται είναι τα κακουργήματα της απάτης, της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί σειρά άλλων αδικημάτων όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Η υπόθεση ανακινήθηκε ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αξιολογήθηκαν η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και δικογραφίες που εκκρεμούσαν ανά την Ελλάδα και οι οποίες συγκεντρώθηκαν ύστερα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Ανάμεσα σ' αυτές ήταν η δικογραφία που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονταν από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις», με τις οποίες ζητούσαν να εισπράττονται τα όποια χρέη τους από τα ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του ο Σώρρας.

Σχετικές ειδήσεις