ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικηγόρος Σώρρα: Ο Αρτέμης βρίσκεται στην Ελλάδα - Άσκησε έφεση κατά της απόφασης

Δικηγόρος Σώρρα: Ο Αρτέμης βρίσκεται στην Ελλάδα - Άσκησε έφεση κατά της απόφασης

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Αρτέμης Σώρρας και δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό ανέφερε σήμερα (20/3/2017) ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας που πήγε στα δικαστήρια της Πάτρας.

Ο δικηγόρος του Σώρρα άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον καταδίκασε τον ίδιο και τη γυναίκα του σε 8 χρόνια φυλάκισης και έκανε επίσης και αίτηση αναίρεσης του μη ανασταλτικού αποτελέσματός της.

Ο κ. Νουλέζας δήλωσε πώς ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν έχει φύγει στο εξωτερικό. «Ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται στην Ελλάδα και σύντομα τις επόμενες ημέρες θα είναι παρών για να υποστηρίξει την αλήθεια και την αθωότητά του» είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε:

«Ο Αρτέμης Σώρρας διώκεται κατά την απόψή μου πολιτικά και υπάρχει μια συντονισμένη επίθεση νομικής, κοινωνικής οικονομικής και φυσικής τους εξόντωσης... Και σε αυτήν έχουν την προσπάθεια συστρατευτεί και το χρεοκοπημένο πολιτικό και το μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας που τη λεηλάτισε και την έφτασε σε αυτό το σημείο εσχατοσύνης».

Σημειώνεται ότι ο κ. Νουλέζας ανέφερε επίσης ότι αν απορριφθεί το αίτημα της έφεσης θα μιλήσει με τον εντολέα του καθώς δεν γνωρίζει αν είναι στις προθέσεις του να παραδοθεί.

Δείτε στο βίντεο του patrastv.gr που ακολυθεί τις δηλώσεις του δικηγόρου του Αρτέμη Σώρρα:

Το χρονικό της υπόθεσης

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων επιβλήθηκε την Παρασκευή (17/3/2017) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας ενώ σε βάρος τους έχει εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης καθώς τυχόν έφεσή τους δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, ενώ, παράλληλα, τους επιβάλλεται και πενταετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ο μηνυτής και δικηγόρος Φώτης Λεπίδας, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του δεν ήσαν παρόντες στην δίκη, αλλά μέσω συνηγόρου ζήτησαν αναβολή από το δικαστήριο. Όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διότι ήδη είχαν πάρει στο παρελθόν τρεις αναβολές για την ίδια υπόθεση.

Δείτε ΕΔΩ το παραπεμπτικό βούλευμα που στέλνει το Σώρρα στη φυλακή!

Η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα κινηθούν οι διαδικασίες για την σύλληψή τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, απόσπασμα της δικαστικής απόφασης αναμένεται να διαβιβαστεί στην Αστυνομία, προκειμένου να συλληφθούν και οι δύο.

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του αφορούσε, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας το οποίο πήραν και στην συνέχεια το πούλησαν τρεις φορές με εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να αποδώσουν τα χρήματα.

Δείτε ΕΔΩ ποια είναι η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα που καταδικάστηκε

Σχετικές ειδήσεις