ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγκλημα Μοσχάτο: Ο σοκαριστικός διάλογος του θύματος με τον Παραολυμπιονίκη πριν το φονικό

Έγκλημα Μοσχάτο: Ο σοκαριστικός διάλογος του θύματος με τον Παραολυμπιονίκη πριν το φονικό

Σοκαριστικές περιγραφές γύρω από τη δολοφονία αλλά και αποκαλυπτικές εξομολογήσεις της ερωτικής συντρόφου του περιλαμβάνει η απολογία του 39χρόνου παραολυμπιονίκη, Βασίλη Τσαγκάρη, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) για τη δολοφονία του 47χρόνου ξενοδόχου, Μάριου Λουκόπουλου.

Ο παραολυμπιονίκης τόσο στο απολογητικό του υπόμνημα όσο και στις απαντήσεις που έδωσε στον ανακριτή, εξέφρασε τη λύπη του για τη δολοφονία για την οποία όπως είπε «ποτέ δε θα ξεχάσω τα δραματικά δευτερόλεπτα που μετέτρεψαν εμένα σε δράστη ενός κακουργήματος και τον εκλιπόντας σε θύμα. Σε λίγα δευτερόλεπτα έχασα πλήρως την συγκρότησή μου και τον ψύχραιμο έλεγχο του εαυτού μου. Σας διαβεβαιώνω ότι θα έκανα τα πάντα για να επανορθώσω το ανεπανόρθωτο».

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο όλα άρχισαν όταν είπε στο θύμα ότι δεν είναι διατεθειμένος να καταθέσει σε βάρος της πρώην συζύγου του. Τότε «εξαγριωμένος σηκώθηκε από την καρέκλα του και μου απηύθυνε τις φράσεις “βρε κω… ανάπηρε , ανίκανε που πήγες με τη γυναίκα μου, τώρα θα δεις πώς θα γ… εσένα και τη μητέρα σου”. Στο άκουσμα των παραπάνω εκφράσεων έβγαλα το πιστόλι από το μαξιλαράκι του αμαξιδίου όπου το κρατούσα και του λέω ότι “έτσι και ξαναπιάσεις τη μητέρα μου στο στόμα σου με αυτό (το όπλο) θα σε π…”. Εκείνη τη στιγμή μου ορμάει με τα δυο του χέρια προκειμένου να μου αρπάξει το πιστόλι , και τα δυο του χέρια βρέθηκαν επάνω στο πιστόλι».

Μετά από αυτό ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως επειδή τα δύο χέρια του θύματος βρίσκονταν επάνω στο όπλο και ο ξενοδόχος «έκανε το γύρω του τραπεζιού συρόμενος πάνω σε αυτό, έφτασε στο πλάι μου, ενώ εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάποια κίνηση έχοντας βάλει και το δεύτερο χέρι μου στο όπλο, το δε αμαξίδιο μου δεν μπορούσε να κάνει προς τα πίσω κίνηση λόγω των φρένων που είχα θέσει. Τότε εγώ φοβούμενος για τη ζωή μου και συγκεκριμένα ότι θα μου αφαιρούσε το πιστόλι και θα με σκότωνε (ας σημειωθεί ότι κάποια στιγμή ένιωσα ότι το πιστόλι έφευγε από τα χέρια μου) τοποθέτησα του αγκώνες μου πάνω στο τραπέζι για να μπορέσω να στηριχτώ και πάνω στην πάλη που ακολούθησε προφανώς ο Μάριος Λουκόπουλος όπλισε το πιστόλι το οποίο εκπηρσοκρότησε περισσότερες της μια φορές.

Ταυτόχρονα στη διάρκεια της πάλη με εξύβριζε με τις λέξεις “κ… ανάπηρε, άχρηστε, γ… τη μάνα σου” ενώ τον έβριζα και εγώ. Στη συνέχεια αφού είχαν προηγηθεί μερικοί πυροβολισμοί ο Μάριος Λουκόπουλος μου είπε “άς το κάτω ρε κ… με έχεις χτυπήσει”... Εγώ δεν είχα καταλάβει ότι τον είχα χτυπήσει μιας και εκείνος συνέχιζε τις προσπάθειες του να μου αφαιρέσει το όπλο».

Έκανε δυο βήματα παραπίσω και είδα αίμα στο στήθος του οπότε και κατάλαβα ότι είχε χτυπηθεί. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του άρχισε να μου πετάει ότι έβρισκε μπροστά του και συγκεκριμένα τραπέζια, καρέκλες και δελτιοθήκες, ενώ συγχρόνως συνέχιζε να με αποκαλεί ανάπηρο και ανίκανο και να βρίζει τη μητέρα μου λέγοντας μου «με σκοτώνεις ανάπηρε».

Ο κατηγορούμενος περιγράφει πως μετά από αυτό «είδα να παίρνει το κινητό του τηλέφωνο και να καλεί κάποιον τον οποίο δεν κατάλαβα ποιος ήταν, λέγοντας του ότι βρίσκεται εντός πρακτορείου και τον σκοτώνουν».

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στις σοκαριστικές εκμυστηρεύσεις της πρώην συζύγου του θύματος σύμφωνα με τις οποίες «είχε υποστεί πολλές φορές ξυλοδαρμούς από αυτόν, ότι τα ίδια είχαν υποστεί και τα παιδιά τους και ότι τον υποψιαζόταν για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει μέσα μου μια απέχθεια για τον εκλιπόντα αλλά και την απόφασή μου να μη συνεχίσω τις επαφές μαζί της όπως και έκανα».

Σοκάρει το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στην επιφάνεια από το δραματικό τηλεφώνημα του Μάριου Λουκόπουλου στο τηλεφωνικό κέντρο της Αμέσου Δράσεως, δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό του από τον Βασίλη Τσαγκάρη.

Βαριά τραυματισμένος από το όπλο του 39χρονου Παραολυμπιονίκη, ο άτυχος 47χρονος κατάφερε να καλέσει στην Άμεση Δράση και να ζητήσει βοήθεια.

«Γρήγορα, θα με πυροβολήσουν ξανά», ακούγεται να λέει ο Μάριος Λουκόπουλος στην τηλεφωνήτρια ενώ ταυτόχρονα εκλιπαρεί τον δράστη «Βασίλη σε παρακαλώ»...

Ο εν λόγω διάλογος έγινε στις 22:44 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (23/03) και εμπεριέχεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για το έγκλημα το οποίο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 47χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρεί ο Παραολυμπιονίκης στην περιοχή του Μοσχάτου, όταν ο δεύτερος τον πυροβόλησε τέσσερις φορές.

Ο σοκαριστικός διάλογος:

Λουκόπουλος: Βασίλη σε παρακαλώ.
Τηλεφωνήτρια: Το εκατό θέση 28.
Λουκόπουλος: Βασίλη σε παρακαλώ
Τηλεφωνήτρια: Το εκατό
Λουκόπουλος: Βασίλη. Θα με σκοτώσουν.
Τηλεφωνήτρια: Σε ποια περιοχή είστε.
Λουκόπουλος: Στο τέρμα με πυροβολούν.
Τηλεφωνήτρια: Πού είστε;
Λουκόπουλος: Είμαι στο τέρμα με ακούτε;
Τηλεφωνήτρια: Σας ακούω πείτε μου.
Λουκόπουλος: Με πυροβόλησαν, είμαι στο τέρμα της Μακρυγιάννη, στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ.
Τηλεφωνήτρια: Σε ποια περιοχή;
Λουκόπουλος: Στο τέρμα, στο Μοσχάτο... Μακρυγιάννη.
Τηλεφωνήτρια: Σας πυροβόλησαν; Σας πυροβόλησαν;
Λουκόπουλος: Με πυροβόλησαν.
Τηλεφωνήτρια: Έχετε τραυματιστεί δηλαδή;
Λουκόπουλος: Σας παρακαλώ, πεθαίνω.
Τηλεφωνήτρια: Μισό λεπτό, έχετε τραυματιστεί δηλαδή.
Λουκόπουλος: Ναι, ναι
Τηλεφωνήτρια: Το όνομα σας;
Λουκόπουλος: Λουκόπουλος.
Τηλεφωνήτρια: Ερχόμαστε κύριε, ερχόμαστε εκεί.
Λουκόπουλος: Αιμορραγώ, πεθαίνω.
Τηλεφωνήτρια: Ερχόμαστε εκεί. Στο πρακτορείο είστε;
Λουκόπουλος: Στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ τέρμα Μακρυγιάννη.
Τηλεφωνήτρια: Ερχόμαστε κύριε εκεί.
Λουκόπουλος: Γρήγορα, θα με πυροβολήσουν ξανά. Σας παρακαλώ.
Τηλεφωνήτρια: Ερχόμαστε κύριε.

Σχετικές ειδήσεις