ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απόφαση – σοκ στο Αγρίνιο: Ελεύθερος λόγω ακαταλόγιστου ο μητροκτόνος

Απόφαση – σοκ στο Αγρίνιο: Ελεύθερος λόγω ακαταλόγιστου ο μητροκτόνος

Με απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αγρινίου το βράδυ της Τρίτης (4/4/2017) ο 20χρονος καθ’ ομολογία μητροκτόνος στις 22 Μαίου του 2013, κρίθηκε αφέθηκε ελεύθερος μετά από 12ωρη μαραθώνια συνεδρίαση.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, κατέληξε λοιπόν σήμερα με την υπεράσπιση του νεαρού μητροκτόνου να έχει υποστηρίξει ότι το έγκλημα έγινε ως αποτέλεσμα κρίσης ηβηφρενικής σχιζοφρένειας και να πετυχαίνει να κριθεί αθώος λόγω ακαταλόγιστου σε πρωτοφανή κατάσταση μη αντίληψης του άδικου χαρακτήρα της πράξης. Μάλιστα ο νεαρός δεν θα χρειαστεί να εγκλειστεί σε ίδρυμα αλλά θα παρακολουθείται από ψυχίατρο ως προς την κατάστασή του και την πορεία της νόσου του.

Η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει την καταδίκη του νεαρού για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει επίσης μη καταλογισμό και αθώωση. Η πολιτική αγωγή εκπροσώπησε μόνο την αδελφή της θανούσης ενώ δεν εμφανίστηκε η ψυχίατρος που είχε επιχειρήσει να εμπλέξει τον πατέρα του νεαρού στην υπόθεση- κάνοντας λόγο για χειραγώγησή του-παρότι η αδελφή προσπάθησε και πάλι να επικαλεστεί κάτι ανάλογο.

Ο δικηγόρος του νεαρού, κ. Κωνσταντίνος Καπελλάκης, δήλωσε ότι «όλα πήγαν κατ΄ ευχήν σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και ιδιάζουσα υπόθεση» και ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι επικίνδυνος σε μια δεύτερη συμπληρωματική απόφαση.

Πηγή: agrinionews.gr

Σχετικές ειδήσεις