ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέο το μέλος της Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή - Τον αναγνώρισε το θύμα

Προφυλακιστέο το μέλος της Χρυσής Αυγής για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή - Τον αναγνώρισε το θύμα

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 42χρονος μετακλητός υπαλληλος της Χρυσής Αυγής στο γραφείο του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελόκηπους.

Η αναγνώριση στην οποία προχώρησε ο νεαρός φοιτητής ήταν καταλυτική στην επιβολή προσωρινής κράτησης , η οποία προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορουμένου, την ώρα που αποχωρούσε συνοδεία αστυνομικών απο τα δικαστήρια:

«Αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά.... Γ.........ε. Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη», φώναξε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Τον αναγνωρίζω πέραν πάσης αμφιβολίας» κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή ο 24χρονος φοιτητής. Μάλιστα εκλήθη ενώπιον του κατηγορουμένου να τον αναγνωρίσει κάτι που έπραξε. Ωστόσο το γεγονός αυτό αμφισβήτηθηκε εντονώς απο τον κατηγορούμενο ο οποίος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Δ. Παπαγρηγορίου, είπε πως «όσον αφορά την αναγνώριση η οποία έγινε μόλις σήμερα απο τον παθόντα θωρώ ότι τον παρεσυρε σε αυτή η κατά κόρον εμφάνιση εικόνων μου στα ΜΜΕ και σε ορισμένα μάλιστα χωρις απόκρυψη των προσωπικών μου στοιχείων αλλά και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών μου στα έντυπα μέσα. Αυτό προκύπτει απο το γεγονός ότι στην καταθεσή του στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι δεν ειναι σε θέση να αναγνωρίσει τους δράστες... Και σήμερα υποστήριξε στον ανακριτή ότι διεκρινε λεπτομέρειες του προσώπου μου οπως η ουλή στο δεξί μάγουλο. Εάν είχε πράγματι δει κάτι τέτοιο κατά το συμβάν θα μπορούσε να πει εξ αρχής στους αστυνομικούς ότι ειδε χαρακτηριστικά που θα μπορουσε να αναγνωρίσει σε επίδειξη φωτογραφιών ή κατ΄αντιπαράσταση εξέταση». Η ανακριτρια μάλιστα μετετρεψε την κατηγορία απο επικίνδυνη σε σκοπούμενη σωματική βλάβη , δηλαδή σε κακούργημα, ο 42χρονος βαρύνεται ήδη και με το κακουργημα της ληστείας.

Υπέρ του κατηγορουμένου ειχαν καταθέσει το πρωϊ δυο μάρτυρες οι οποίοι υποστηριξαν πως δεν βρισκόταν στο σημειο της επιθεσης προσφεροντάς του άλλοθι. Είπαν δε πως ήταν μαζί του εκείνη την ημέρα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στην αιματηρή επίθεση και ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος ο οποίος τον αναγνώρισε έχει προσωπικές διαφορές μαζί του: «Αρνούμαι την όποια εμπλοκή μου στο επειςόδιο του ξυλοδαρμού. Με στοχοποίησε άνθρωπος ο οποίος διατηρεί χρόνια αντιδικία μαζί μου και ο οποίος κατ' επανάληψη με έχει απειλήσει "να δεις τι θα σου κάνω μολις μου δωθεί η ευκαιρία"».

Ο νεαρός, ο οποίος έφτασε στα δικαστήρια μαζί με τη μητέρα του δήλωσε παρασταση πολιτικής αγωγής ενώ είναι φανερά τα σημάδια της άγριας επίθεσης που δέχτηκε.

Η μητέρα του μάλιστα φερεται να είπε: «Το φαινόμενο ΧΑ ανδρώθηκε γιατί τους δόθηκε χώρος. Γιατί ούτε οι πολίτες, ούτε οι θεσμοί αντιστάθηκαν. Προσβάλλουν και κοροιδεύουν τον κόσμο ότι κυνηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και αυτό είναι η μάσκα τους. Αποδείχθηκε όμως ότι κυνηγούν όλο τον κόσμο. Θα πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι ίσως οι ίδιοι ή και τα παιδιά τους θα είναι τα επόμενα θύματα. Το παιδί μου δεν είχε καμία σχεση με την επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ΧΑ, ήταν στο σπίτι του κι ετοιμαζόταν για να πάει στην εργασία του. Δεν ανήκει σε καμία ομάδα κομματική αλλά και ούτε σε καμία εξωκοινοβουλευτική κίνηση, όπως επίσης δεν υπήρξε ποτε μέλος του Ρουβίκωνα. Όποιοι ισχυρισμοί για το αντίθετο δεν ευσταθούν. Βιώνουμε ως οικογένεια ενα σοκ. Κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τα χτυπήματα ήταν όλα στο κεφάλι και είχαν στόχο να τον σκοτώσουν. Τον χτυπούσαν με σφοδρότητα 4 άτομα και ο ένας από αυτούς μάλιστα γελούσε την ώρα που κακοποιούσε το παιδί μου. Είναι αυτός ο άνθρωπος που ο γιος μου αναγνώρισε ενώπιον του ανακριτή και συνελήφθη από την αστυνομία».

Σχετικές ειδήσεις