ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Panama Papers»: Για ποιους Έλληνες ζήτησαν στοιχεία οι οικονομικοί εισαγγελείς

«Panama Papers»: Για ποιους Έλληνες ζήτησαν στοιχεία οι οικονομικοί εισαγγελείς

Λίστα για συγκεκριμένες υποθέσεις κρατικής διαφθοράς έδωσε κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Αθανασίου που εποπτεύει τις έρευνες για το οικονομικό έγκλημα, στη Γενική Εισαγγελέα του Παναμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες εισαγγελείς ζητησαν το άνοιγμα συγκεκριμένων λογαριασμών από τα λεγόμενα "Panama papers" και κυρίως εταιρειών και ιδρυμάτων προκειμένου να βρεθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι μεγάλων χρηματικών ποσών για τα οποία οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ανοίξει έρευνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Γενική Εισαγγελέας του Παναμά, γνωστοποίησε στην ελληνική εισαγγελική αποστολή, ότι μόνον σε υποθέσεις κρατικής διαφθοράς θα συνεργαστεί ο Παναμάς και όχι σε υποθέσεις φοροδιαφυγής καθώς στην εν λόγω χώρα δεν υφίσταται αδίκημα φοροδιαφυγής.

Στην ελληνική αποστολή στη Χάγη, εκτός του κ. Αθανασίου, μετείχαν η Ελένη Τουλουπάκη και ο Χρήστος Ντζούρας. Κατά την τριήμερη παραμονή τους στη Χάγη, την περασμένη εβδομάδα οι Έλληνες εισαγγελείς είχαν σειρά σημαντικών συναντήσεων που οργανώθηκαν από την Eurojust και στις οποίες μετείχαν εισαγγελείς από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ με αντικείμενο τα "Panama Papers".

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση, πέραν της χώρας μας, επιδεικνύουν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας που έχουν πολλούς λογαριασμούς στα Panama Papers για πολίτες τους ή εταιρείες δικών τους συμφερόντων, όπως επίσης και οι ΗΠΑ που πρωτοστατούν στις έρευνες κατά της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Σχετικές ειδήσεις