ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χανιά: Απόφαση - ανάσα για ζευγάρι δανειοληπτών

Χανιά: Απόφαση - ανάσα για ζευγάρι δανειοληπτών

Θετική απόφαση για ένα ζευγάρι δανειοληπτών εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων που έκανε δεκτό το αίτημά τους για υπαγωγή στον νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Το ζευγάρι από τα Χανιά απευθύνθηκε για συνδρομή στο παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος και με τη νομική βοήθεια που έλαβε κατάφερε να εξασφαλίσει την ευνοϊκή δικαστική απόφαση ρυθμίζοντας την οφειλή του.

Στη σχετική ανακοίνωση του παραρτήματος Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, απευθύνθηκε ζευγάρι οφειλετών με δύο δάνεια προς μία τράπεζα και συνολική οφειλή που ανέρχεται στο ποσό των 104.709,25 ευρώ. Το ζευγάρι έχει μία κύρια κατοικία στην ιδιοκτησία του καθώς και αγροτική περιουσία. Οι οφειλέτες, με την συνδρομή των Νομικών Συμβούλων του Παραρτήματος πέτυχαν, σε πρώτο βαθμό, την έκδοση οριστικής απόφασης, δια της οποίας εντάχθηκαν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές για τον πρώτο αιτούντα για πέντε έτη, καθώς για τη δεύτερη αιτούσα 100 ευρώ για την πρώτη πενταετία.

Για τον πρώτο αιτούντα μετά το πέρας της πενταετίας για την προστασία της κύριας κατοικίας ορίζεται μηνιαία καταβολή 293,32 ευρώ για 20 έτη».

Πηγή: cretapost.gr

Σχετικές ειδήσεις