ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έξαλλος o Άκης Τσοχατζόπουλος - Νέα εμπόδια στην αποφυλάκισή του (pics&vids)

Έξαλλος o Άκης Τσοχατζόπουλος - Νέα εμπόδια στην αποφυλάκισή του (pics&vids)

Οργισμένος με τις εξελίξεις και απογοητευμένος από το γεγονός ότι καθυστερεί η αποφυλάκισή του εμφανίζεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, που αναμενόταν για σήμερα, δεν πρόκειται να γίνει, ενώ είναι άγνωστο αν τελικά θα αποφυλακιστεί την προσεχή Τρίτη η άλλη μέρα.

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συνηγόρους τους, οι οποίοι εντοπίζουν σε πολλές αιτίες την εμπλοκή της αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου, ενώ το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών, αποφάσισε την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού για λόγους υγείας με την επιβολή περιοριστικών όρων στην πορεία διαπιστώθηκε ότι υπήρχε εκκρεμότητα με άλλη ποινή (5,5 χρόνια και πρόστιμο 210.000 ευρώ) που του έχει επιβληθεί με βάση το νόμο περί πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εν λόγω ποινή του πρώην υπουργού, για το πόθεν έσχες, δεν είχε τακτοποιηθεί και εξ αυτού και η αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου δεν ήταν δυνατόν να γίνει ούτε σήμερα, και πάντως πριν οι συνήγοροι του προβούν σε ορισμένες νομικές ενέργειες οι οποίες και απαιτούν χρόνο.

Όμως πηγές από την υπεράσπισή του τονίζουν, ότι ακόμα και αν τακτοποιηθεί το θέμα με την ποινή του πόθεν έσχες και ο πρώην υπουργός αποφυλακιστεί τις προσεχείς ημέρες, το πιθανότερο η αποφυλάκισή του να αποβεί τελικώς βραχύβια. Διότι, όπως έλεγαν, αν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση του σε δεύτερο βαθμό και η δίκη κοντεύει να τελειώσει, ολοκληρώσει και επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως στον πρώην υπουργό, ενδέχεται με βάση και την ποινή για το πόθεν έσχες να μην συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για προσωρινή απόλυση και να επανέλθει στη φυλακή.

Πέραν όμως των προβλημάτων με την προγενέστερη ποινή, άλλες πληροφορίες που διακινούνται από συνηγόρους του πρώην υπουργού, θέτουν και θέματα που αφορούν τελικώς τη συγκέντρωση των χρημάτων της εγγύησης των 200.000 ευρώ αλλά και διαδικαστικά για την καταβολή της. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα ο ιδιώτης που «δάνεισε» τον πρώην υπουργό φέρεται να το ξανασκέφτεται.

Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, έκανε μία απλή δήλωση μετά την γνωστοποίηση ότι ο πελάτης του δεν θα αποφυλακιστεί σήμερα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την δήλωσή του:

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

Σχετικές ειδήσεις