ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αγόραζαν βίλες με τα «θαλασσοδάνεια» που άρπαζαν από τις Τράπεζες

Αγόραζαν βίλες με τα «θαλασσοδάνεια» που άρπαζαν από τις Τράπεζες

Θαλασσοδάνεια | Ειδήσεις: Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης βρίσκονται πλέον λογαριασμοί και τραπεζικές κινήσεις μεγαλόσχημων επιχειρηματιών, οι οποίοι φέρονται να είχαν τσεπώσει τεράστια ποσά υπό μορφή δανείων από ελληνικές τράπεζες, με τα οποία στη συνέχεια είτε αγόραζαν, βίλες και υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είτε κατέληγαν σε καταθέσεις στην Ελβετία κι άλλους φορολογικούς «παραδείσους».

TO ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΖΕΙ ΚΑΙ... ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ - ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ «ΜΙΛΟΥΝ» ΤΑ PANAMA PAPERS - ΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News» οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, με τη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος περνούν από «κόσκινο» τα πάντα, αναζητώντας ίχνη από τα κλεμμένα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ, «ξεψαχνίζουν» ήδη τις λίστες των περιβόητων «Panama Papers» και μέσα από ύποπτες αγοραπωλησίες και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, έχουν εντοπίσει πακτωλό μαύρου χρήματος και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ανήκουν σε εκατοντάδες Έλληνες φοροφυγάδες.

«Αετονύχης» με ξενοδοχείο στη Via Veneto!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιόκτητου μεγάλου ταξιδιωτικού πρακτορείου που κατηγορείται για τα θαλασσοδάνεια που άρπαξε, ενώ εμφανίζεται και με τεράστια χρέη στην εφορία.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς ανακάλυψαν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που πτώχευσε την επιχείρησή του στην Ελλάδα, έχει αγοράσει πανάκριβο ξενοδοχείο στη γειτονική Ιταλία και μάλιστα στην πιο ακριβή περιοχή, τη Via Veneto!

Ο ίδιος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μεγαλοεργολάβος με βίλα γραμμένη σε offshore...

Η οικονομική δικαιοσύνη ερευνά, εξάλλου, και την υπόθεση ενός εργολάβου, ο οποίος, αφού τάραξε στα «φέσια» το ελληνικό Δημόσιο, πλέον έχει επεκτείνει τις μπίζνες του σε Βουλγαρία και Μαυροβούνιο, ενώ διαθέτει και πολυτελή βίλα σε Μύκονο που είναι καταχωρημένη σε offshore εταιρεία.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να βρεθεί πολύ σύντομα στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς η απάτη βγάζει... μάτι!

Εξάλλου, ταυτοποιήθηκαν επίσης πέντε ελληνικές και τέσσερις offshore εταιρείες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για αγορά ακινήτων με ιδιαίτερη προτίμηση τη Μύκονο.

Πτωχοί πλην... άτιμοι καλλιτέχνες!

Βεβαίως, το σκάνδαλο δεν σταματάει εκεί. Τουλάχιστον πεέντε επιφανείς καλλιτέχνες που παρουσιάζουν φορολογικές δηλώσεις που παραπέμπουν σε άπορους, φιγουράρουν στα Panama Papers.

Μάλιστα, η κίνηση των λογαριασμών τους έχει αποκαλύψει τα ακίνητα τα οποία έχουν αποκρύψει από τις φορολογικές αρχές αλλά και τις μαύρες καταθέσεις τους με τις οποίες τροφοδοτούν τις εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, μέσα στις επόμενες ημέρες δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που διαβούν την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για αυτό το «πάρτι» δισεκατομμυρίων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται πολλά στελέχη ΔΕΚΟ, μεσάζοντες γιατροί, δικηγόροι, καλλιτέχνες, εργολάβοι και επιχειρηματίες με ειδικότητα στα «θαλασσοδάνεια».

Σχετικές ειδήσεις