ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δάφνη - Οι δικηγόροι της 22χρονης φοιτήτριας «βγαίνουν μπροστά»: «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

Δάφνη - Οι δικηγόροι της 22χρονης φοιτήτριας «βγαίνουν μπροστά»: «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (10/05) οι δύο δικηγόροι που εκπροσωπούν την 22χρονη φοιτήτρια η οποία κακοποιήθηκε βάναυσα από έναν 52χρονο, στο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Οι συνήγοροι της 22χρονης, Δήμητρα Ρίζου και Νίκος Κακολιάς, παρουσιάστηκαν στα δικαστήρια προκειμένου να δηλώσουν παράσταση Πολιτικής αγωγής και στη συνέχεια προχώρησαν σε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, δεν πρόκειται να παρέμβουμε εκτός αν θεωρήσουμε ότι καταπατούνται τα δικαιώματά μας», δήλωσε ο κ. Κακολιάς.

Οι δικηγόροι αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω στοιχεία της υπόθεσης:

Για τα περί τυφλότητας που ισχυρίζεται ο 52χρονος κατηγορούμενος, ο κ. Κακολιάς δήλωσε ότι «η απόφαση της κας ανακρίτριας που με πολλή σοβαρότητα, ευαισθησία και δικονομικώς ορθώς έχει επιλυθεί του εισαγγελέα ήταν να προφυλακιστεί. Αυτό δίνει απάντηση στο ποια απόδειξη περί τυφλότητας υπήρξε στη δικογραφία».

Η κα Ρίζου από την πλευρά της υπογράμμισε πως «το προφίλ του δράστη προκύπτει από τα ίδια τα περιστατικά. Από εκεί και πέρα οι αρμόδιες Αρχές είναι αυτές που θα τα αξιοποιήσουν με τη συνδρομή και τη δική μας, ασκώντας τα δικαιώματα της πελάτισσας μας».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την υπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη (09/05) ο 52χρονος «τυφλός», μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της αρπαγής με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωση της (κακούργημα), βιασμού κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα) και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Παράλληλα, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί εάν είναι γνήσιο το πιστοποιητικό τυφλότητας που έχει εμφανίσει ο κατηγορούμενος με ανάρτηση του στα social media, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί πότε και από ποιον χορηγήθηκε.

Εν τω μεταξύ ο κατηγορούμενος επιμένει ότι είχε σχέση με την φοιτήτρια.

Όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρόνου Ελευθέριος Ειρηνάκης, «ότι έγινε, έγινε με τη συναίνεση της κοπέλας και αυτό, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, μπορεί να αποδειχθεί από το υλικό των καμερών. Είχε βιντεοσκοπήσει τις κινήσεις και την περιβολή της κοπέλας που δικαιολογεί τον ισχυρισμό του. Είναι σε κατάσταση σοκ. Είχαν μια άλλου είδους σχέση.»

Αν και επικαλείται αναπηρία, ωστόσο, ο 52χρονος δεν έχει προσκομίσει κανένα δικαιολογητικό.

Ως προς τον ισχυρισμό του ότι είναι τυφλός, ο δικηγόρος του τόνισε: «Έχει σοβαρό πρόβλημα με την όραση του. Υπέβαλε αίτημα πραγματογνωμοσύνης για ποσοστό τυφλότητας. Δεν είχε μαζί του τα χαρτιά του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας). Επιμείνει στον προανακριτικό ισχυρισμό του. Στο παρελθόν οδηγούσε μηχανή, την οποία δεν οδηγεί πια. Μπορεί να κινείται με σκιές και φως. Δεν ξεχωρίζει πρόσωπα. Τις κάμερες τις είχε για να τον βοηθούν να κινείται».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο 52χρονος κινείται με άνεση στους χώρους, υπογράμμισε πως επειδή το ατύχημα που συνέβη στα μάτια του είναι πρόσφατο και δεν είναι εκ γενετής τυφλός μπορεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο στο οποίο κινείται, με σκιές και φως, δεν ξεχωρίζει δηλαδή πρόσωπα, απλά σκιές.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Ειρηνάκης:

Σχετικές ειδήσεις