ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάριος Παπαγεωργίου: Αυτή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον «πιστολέρο» του Εφετείου (vids)

Μάριος Παπαγεωργίου: Αυτή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον «πιστολέρο» του Εφετείου (vids)

Σεφυλάκιση δύο ετών και δύο μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική καταβολή 1.500 ευρώ,καταδικάστηκε σήμερα (13/05) ο θείος τουΜάριου Παπαγεωργίου, Μανώλης Βουρβαχάκης για τα πλημμελήματα των ασκόπων πυροβολισμών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της απείθειας.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για τις πρώτες τρεις κατηγορίες, ενώ ζήτησε να αθωωθεί για το αδίκημα της αντίστασης.

Ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε μεταξύ άλλων, πως δεν έφερε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς όταν τον πλησίασαν για να τον συλλάβουν, λέγοντας χαρακτηριστικά «προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Αν ήθελα είχα το χρόνο να κάνω ότι θέλω. Αν ήθελα τους έριχνα και τους δύο κάτω».

Συνεχίζοντας την απολογία του και αναφερόμενος στην οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ο Μανώλης Βουρβαχάκης υπογράμμισε πως «τα όπλα τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε. Αυτό πρέπει να το έχεις μέσα σου για να το κάνεις».

Ερωτηθείς για την αγορά του όπλου υποστήριξε πως το αγόρασε από έναν Αλβανό στο Ηράκλειο. Μάλιστα είπε πως η αγορά έγινε για τους γάμους και τους αρραβώνες, όπως συνηθίζεται στην Κρήτη.

Σε άλλο σημείο ο θείος του Μάριου Παπαγεωργίου τόνισε τα εξής: «Ψάχνουμε πέντε χρόνια να βρούμε τον Μάριο. Περιμέναμε τη Δευτέρα να γίνει το δικαστήριο. Δεν τα έβαλα με τους δικαστές. Το τσαντάκι δεν μπήκε ποτέ μέσα στη δίκη».

Να σημειωθεί πως σε κατάθεσή του, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που βρίσκονταν μαζί του υποστήριξε πως κατά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ ο συλληφθείς είπε: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη οι μπάτσοι φάγατε τον Μάριο».

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της δίκης ο Μανώλης Βουρβαχάκης συνέχισε να υποστηρίζει πως δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί κάποιο κακό όταν άρχισε να πυροβολεί μέσα στον κόσμο καθώς «τα όπλα τα χειρίζομαι από πολύ μικρός. Το γεγονός πως ακόμα δεν έχει βρεθεί ο Μάριος, να μπορέσουμε να τον δούμε, να ανάψουμε ένα καντήλι στη μνήμη του με έφτασε σε αυτό το σημείο».

Δείτε τις δηλώσεις του 44χρονου:

Η δήλωση του συνηγόρου του:

Διαβάστε ΕΔΩ όσα συνέβησαν στο Εφετείο

«Δεν είχε το όπλο μαζί του»

Η κα Στέλλα Μαρμαρινού, ξαδέρφη του «πιστολέρο» του Εφετείου, σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους έξω από την εισαγγελία αποκάλυψε σήμερα (13/05): «Χθες όπως και κάθε φορά ήρθε σπίτι μου. Πήραμε ταξί και φύγαμε. Φτάσαμε λοιπόν στο Εφετείο και μου λέει "μου κρατάς το τσαντάκι ξαδέρφη να πάω μέσα;" Και το κράτησα».

«Το κράτησα. Δεν έβαλα κάτι κακό στο μυαλό μου. Υπέθεσα πως ίσως είχε λεφτά μέσα και γι’ αυτό δεν ήθελε να το πάρει μαζί του μέσα στον χώρο του Εφετείου. Ούτε καν έβαλα στο μυαλό μου εγώ πως μέσα υπήρχε όπλο. Αφού ακόμα και τώρα συγχύζομαι σκεπτόμενη πως μέσα στο τσαντάκι είχε όπλο και το κρατούσα εγώ. Όλα ήταν μια χαρά. Κάποια στιγμή βλέπω πως ο κύριος Ρουσόπουλος με την αδερφή μου τη Βαρβάρα κάνουν δηλώσεις στις κάμερες. Όπως ήμουν γυρισμένη από την άλλη πλευρά γιατί συζητούσαμε το γεγονός πως πήρε κι άλλη αναβολή η υπόθεση, ακούω ένα "μπαμ-μπαμ". Βλέπω ένα χέρι ψηλά. Δεν ξέρω αν είδα το πιστόλι, αλλά ένα χέρι ψηλά το είδα. Αυτό κατέθεσα και στη ΓΑΔΑ.

Μετά πήγα κοντά του, δεν ξέρω αν πήγα να του το πάρω, συγχύστηκα. Έμεινα άναυδη. Πήγα κοντά τον αγκάλιασα του είπα "τι έκανες; Τι είναι αυτό που έκανες βρε Μανώλη;" Γιατί δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε.»

Σύμφωνα με την κ. Μαρμάρινου, ο κατηγορούμενος δεν είχε κάποια αντίδραση στο άκουσμα της αναβολής της υπόθεσης ενώ όπως υποστήριξε, ο θείος του Μάριου, έχει απογοητευτεί με το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί ακόμα ο ανιψιός του αλλά και από τις συνεχείς αναβολές της υπόθεσης εδώ κι ένα χρόνο.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις δηλώσεις:

Διαβάστε εδώ το χρονικό της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου


Σχετικές ειδήσεις