ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απίστευτο: Απαλλάσσουν για δεύτερη φορά τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Απίστευτο: Απαλλάσσουν για δεύτερη φορά τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Κουκουλώνουν το σκάνδαλο που οδήγησε την Ελλάδα στα Μνημόνια – Πιέσεις των δανειστών για να αθωωθεί ο άνθρωπος που διόγκωσε το έλλειμμα για να πέσει η χώρα στα χέρια των τοκογλύφων

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει το βούλευμα του Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας που αποφάσισε να μην παραπέμψει τελικά σε δίκη για κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 ώστε να υπαχθεί η χώρα στο ΔΝΤ και κατ’ επέκταση να νομιμοποιηθεί το πρώτο μνημόνιο και να παραδοθεί η Ελλάδα στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών.

Η Δικαιοσύνη λοιπόν αποφάσισε πως οι άνθρωποι που φρόντισαν να «φουσκώσουν» το έλλειμμα του 2009, κατά το κατηγορητήριο, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τα σκληρά μνημόνια και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εξόντωσαν χιλιάδες Έλληνες, απαλλάσσονται...

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως όλο το προηγούμενο διάστημα, επρόσωποι των δανειστών ασκούσαν προκλητικές πιέσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να «βγάλει λάδι» τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ:

Προκλητικός και πάλι ο Ντάισελμπλουμ: «Τεράστιο λάθος» η ποινική δίωξη κατά Γεωργίου

Η Κομισιόν προειδοποιεί: «Μην υποτιμάτε την επιστολή για Γεωργίου και ΕΛΣΤΑΤ»

Σκάνδαλο Γεωργίου: Ποιοι «τρέμουν» την έρευνα της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Απίστευτο: Η Κομισιόν καλύπτει τον Γεωργίου

Στον... αφρό ο Γεωργίου - Απαλλάσσεται για 2η φορά

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα αποφάσισε να μην παραπέμψει τελικά σε δίκη για κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου τον Ανδρέα Γεωργίου καθώς και δύο ακόμα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, τον Κωνσταντίνο Μολφέτα και την Αθανασία Ξενάκη.

Ειδικότερα το Συμβούλιο Εφετών με το υπ΄αριθμόν 969/2017 βούλευμα που εξέδωσε σήμερα αποφάνθηκε-κατά πλειοψηφία-να μην παραπεμφθούν οι τρεις κατηγορούμενοι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία σε βάρος του Δημοσίου υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος. Κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων τάχθηκε η εφέτης, Χριστίνα Ρωμέση η οποία ψήφισε την παραπομπή τους στο εδώλιο.

Ωστόσο, η πλειοψηφία του δικαστικού συμβουλίου υιοθέτησε τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Κούτρα, ο οποίος είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση επέστρεψε στο Συμβούλιο Εφετών μετά την απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (υπ΄ αριθμ. 1331/2016) με την οποία αναιρέθηκε το υπ΄ αριθμ. 1149/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, κατά το σκέλος εκείνο που έκρινε να μη γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και των δύο προϊσταμένων της ΕΛΣΤΑΤ.

Σχετικές ειδήσεις