ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παπαντωνίου: Επιχειρεί να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία

Παπαντωνίου: Επιχειρεί να μπλοκάρει το άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελβετία

Νέα έρευνα και για το ακίνητο στη Σύρο

Να μπλοκάρει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του στην Ελβετία επιχειρεί τώρα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις (δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) κίνησε ήδη σχετικές νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα δύο λογαριασμών.

Ο ένας από τους επίμαχους λογαριασμούς εντοπίστηκε πρόσφατα στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ οι έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου ερευνώνται για σύνδεσή τους με χρηματικά ποσά προερχόμενα από εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία υπεγράφησαν επί των ημερών του Γ. Παπαντωνίου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Νέα έρευνα για το ακίνητο της Σύρου!

Στο μεταξύ νέα έρευνα σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σχετικά με την πώληση ακινήτου στη Σύρο το 2016.

Η νέα έρευνα, που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης Παπαντωνίου, αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο σκέλη. Πρώτον, εάν η πώληση είναι εικονική ή όχι, και δεύτερον πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του για τη μεταβίβαση του επίμαχου ακινήτου στη Σύρο τη στιγμή που υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες της οικογένειας Παπαντωνίου.

Η έρευνα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα και θα δοθούν απαντήσεις για την πώληση του ακινήτου της Σύρου, που είχε προκαλέσει και ευρεία δημοσιότητα.

Σχετικές ειδήσεις