ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Τρία χρόνια φυλάκιση στον 23χρονο Ρομά

Θάνατος μαθητή στο Μενίδι: Τρία χρόνια φυλάκιση στον 23χρονο Ρομά

Ο 23χρονος δεν οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς ο συνήγορος του αντέδρασε στο άκουσμα της απόφασης χαρακτηρίζοντάς την «απόφαση μεροληψίας» και υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία.

Σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 4 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στο Μενίδι για άσκοπους πυροβολισμούς, στο πλαίσιο των ερευνών για το θάνατο του 11χρονου Μάριου κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής.

Ωστόσο, λίγο πριν την ολοκλήρωση της απόφασης και αφού το δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν θα πρέπει να ανασταλεί η ποινή και άρα ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να πάρει το δρόμο της φυλακής, ο συνήγορός του Γιάννης Γλύκας, υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της έδρας. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διαδικασία χωρίς να κηρυχθεί το πέρας και πλέον αναμένεται διαφορετική σύνθεση προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα. Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί αν θα του δοθεί ανασταλτικό στην έφεση επί τριετίας.

Ο συνήγορος έκανε λόγο για παραγγελία εξόντωσης, καθώς ο εντολέας του ομολόγησε την πράξη του. «Η δικαστική απόφαση είναι απόφαση μεροληψίας», είπε σε έντονο ύφος ο δικηγόρος του 23χρονου Ρομά, ενώ αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «το τμήμα ανθρωποκτονιών είπε πως δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού. Παραδέχτηκε, ενώ θα μπορούσε να το αρνηθεί αφού δε βρέθηκαν ούτε η καραμπίνα, ούτε σκάγια, ούτε κάλυκες και δεν τον είδε κανείς, ότι έριξε έναν - δυο πυροβολισμούς σε ένα γλέντι. Και γι' αυτό τον τιμωρούν εξοντωτικά;».

Τελος εξέφρασε την συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του στο δικαστήριο ομολόγησε ότι πυροβόλησε μια- δυο φορές με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι (από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι) καθώς βρισκόταν με φίλους του στο σπίτι και «γιορτάζαμε για την αδελφή μου», όπως είπε.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα συνελήφθησαν δυο ακόμα άτομα που παραδέχτηκαν ότι πυροβολούσαν με καραμπίνες από ένα άλλο σπίτι που βρίσκεται 500 μέτρα από το σχολείο. Εκεί γινόταν γλέντι γιατί δεν προφυλακίστηκαν δύο γυναίκες -η μητέρα και η σύζυγος- ενός 17χρονου που είχαν συλληφθεί για κατοχή 230 γραμμαρίων ηρωίνης και 30 γραμμαρίων κοκαΐνης.

Οι δυο συλληφθέντες δικάστηκαν το Σάββατο και τους επιβλήθηκε ποινή 8 μηνών με αναστολή ή μετατροπή κατά περίσταση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του μαθητή στο Μενίδι

Σχετικές ειδήσεις