ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Γιαννουσάκη: Στον Εισαγγελέα κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Υπόθεση Γιαννουσάκη: Στον Εισαγγελέα κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Στο μικροσκόπιο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσου τέθηκαν οι καταγγελίες που έχει διατυπώσει με μηνυτήρια αναφορά του ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης σύμφωνα με τις οποίες ο κρατούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης δέχθηκε πιέσεις για να στοχοποιήσει τον ίδιο στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωϊνης με το πλοίο Noor 1.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς του, το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος. Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης μάλιστα ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και να εξετάσει και τους μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όπως είναι γνωστό ο επιχειρηματίας στρέφεται κατά του αξιωματικού του λιμενικού Σώματος και κάθε άλλου υπευθύνου που φέρονται να είχαν ρόλο στις καταγγελλόμενες πιέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί , ότι ο εισαγγελικός λειτουργός στο πλαίσιο της έρευνάς του εάν … σκοντάψει σε πολιτικά πρόσωπα , αμέσως θα διαβιβάζει –σύμφωνα με το νόμο – το φάκελο στη Βουλή , τα μέλη της οποίας έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα με βάση το Σύνταγμα για την διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.