ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Βαριά «καμπάνα» σε εφοριακό που πλαστογραφούσε δημόσια έγγραφα

ΣτΕ: Βαριά «καμπάνα» σε εφοριακό που πλαστογραφούσε δημόσια έγγραφα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την Τετάρτη την απόφαση για την οριστική απόλυση μιας γυναίκας εφοριακού, η οποία είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή, για τις κατηγορίες της πλαστογραφίας και της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης, η εφοριακός πλαστογραφούσε κατ’ εξακολούθηση δημόσια έγγραφα, αλλάζοντας χρονολογίες, για να μπορούν εταιρείες να ξεφεύγουν από την «τσιμπίδα» της Εφορίας και να καταβάλλουν μικρότερες από τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Από τα Διοικητικά Δικαστήρια απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της απολυθείσας εφοριακού υπαλλήλου ότι δηλαδή η πειθαρχική ποινή που τις επιβλήθηκε είναι αντισυνταγματική και μη νόμιμη. Και αυτό, γιατί -όπως υποστήριζε- δεν τηρήθηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος που προβλέπει την προηγούμενη ακρόαση του εγκαλουμένου, παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή αναλογικότητας καθώς η ποινή είναι μεγάλη σε σχέση με το τελεσθέν αδίκημα, στερείται αιτιολογίας η πειθαρχική απόφαση, κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι η σε βάρος της ποινική απόφαση έγινε αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου του έτους 2008, καθώς οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης της Εφετειακής απόφασης με την οποία είχε καταδικαστεί.

Σχετικές ειδήσεις