ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Παπαντωνίου και της συζύγου του

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Παπαντωνίου και της συζύγου του

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, καθώς και δυο υπαλλήλων της ΔΟΥ Κηφισιάς για την πώληση του σπιτιού του ζεύγους στη Σύρο άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι δυο κατηγορούμενοι υπάλληλοι ενώ ήταν σε θέση να δουν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του είχαν χρέη προς το Δημόσιο, τους χορήγησαν παρανόμως την απαραίτητη φορολογική ενημερότητα προκειμένου να καταστεί δυνατή η πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου το 2016.

Η έρευνα, η οποία διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και ολοκληρώθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανόλη, εντόπισε, σύμφωνα με πληροφορίες, δόλιες ενέργειες με σκοπό το ζεύγος να αποκομίσει όφελος από την πώληση του ακινήτου.

Για το λόγο αυτό ασκήθηκε δίωξη για ψεύδη βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των δυο υπαλλήλων και για ηθική αυτουργία στο κακούργημα σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Η υπόθεση ανατίθεται σε ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις