ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οι δικηγόροι Σερρών και Δράμας ζητούν να «παγώσουν» οι πληρωμές μέσω καρτών

Οι δικηγόροι Σερρών και Δράμας ζητούν να «παγώσουν» οι πληρωμές μέσω καρτών

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που επιβάλει την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS), ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας, οι πρόεδροι των δύο αυτών Συλλόγων, καθώς και 18 ακόμη δικηγόροι των πόλεων αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ήδη η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και δύο δικηγόροι.

Πάντως, να σημειωθεί ότι αίτημα προσωρινής διαταγής και αίτηση αναστολής της επίμαχης υπουργικής απόφασης δεν έχει καταθέσει κανένας από τους προσφεύγοντες στον Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, ούτε καν ακόμα και ο καθ΄ ύλην αρμόδιος και άμεσα θιγόμενος ΔΣΑ (έχει τα περισσότερα μέλη από όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας). Οι μόνοι που κατέθεσαν τα δύο αυτά ένδικα μέσα (προσωρινή διαταγή και αίτηση αναστολής) είναι οι δύο εν λόγω Δικηγορικοί Σύλλογοι των Σερρών και της Δράμας.

Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά την επίμαχης υπουργικής απόφασης θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον Πάρεδρο Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι με την αίτησή τους υποστηρίζουν ότι η επίμαχη από 19.4.2017 υπουργική απόφαση, όσο και το άρθρο 65 του νόμου 4446/2016 που επιβάλουν την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS) είναι αντισυνταγματική, αντίθετη τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο Ελληνικό δίκαιο αλλά και μη νόμιμη.

Σχετικές ειδήσεις