ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρόεδρος ΣτΕ: Έκανα γαϊδουρινή υπομονή με τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης

Πρόεδρος ΣτΕ: Έκανα γαϊδουρινή υπομονή με τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης

«Άστραψε και βρόντηξε» για δεύτερη φορά χθες, Δευτέρα (25/07/2017) ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, ο οποίος μετά την ηχηρή παρέμβασή του κατά των επικρίσεων που δέχονται οι δικαστικοί από πλευράς της κυβέρνησης, μίλησε με δημοσιογράφους στη δεξίωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε «πηγαδάκι» δημοσιογράφων, ο αρχαιότερος τη τάξει ανώτατος δικαστικός αναφέρθηκε στα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα το μεσημέρι και σημείωσε: «Έκανα γαϊδουρινή υπομονή, αλλά ήθελα να μιλήσω σήμερα που είναι η ημέρα της Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε δε: «Μετά τη σημερινή παρέμβαση εύχομαι να μη χρειαστεί να επανέλθω. Υπήρχαν και άγαρμπες παρεμβάσεις από τη μία πλευρά, αλλά και άκομψες απαντήσεις από την άλλη. Δεν χρειάζεται τέτοια επιθετικότητα. Και στο μέλλον θα υπάρξουν και καλές και κακές αποφάσεις».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε με νόημα: «Δεν έκανα τυχαία σήμερα αυτή την παρέμβαση. Εγώ έκανα αυτή την παρέμβαση, για να προλάβω όσα ακούγονται για δημοψήφισμα».

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις πλευρές να σεβαστούν τη δικαστική εξουσία αλλά και να τηρούν απαρέγκλιτα όσα προβλέπει το Σύνταγμα για τη διάκριση των τριών εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική). (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)