ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση της Siemens ο Τάσος Μαντέλης

Ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση της Siemens ο Τάσος Μαντέλης

Ομόφωνα ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που υπογράφτηκε το 1997, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Τάσος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν ότι ο κ. Μαντέλης έλαβε 450.000 γερμανικά μάρκα ως δωροδοκία, χρήματα που μπήκαν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, μέσω δύο εμβασμάτων, σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos. Ο εν λόγω λογαριασμός ανήκε στον κουμπάρο του κ. Μαντέλη, Γιώργο Τσουγκράνη.

Για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι και το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδος, Ηλίας Γεωργίου, για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ο Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του κ. Μαντέλη, για απλή συνδρομή στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του Γιώργου Τσουγκράνη για την κατηγορία του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος και για δωροδοκία, καθώς έκριναν ότι δεν είχε δόλο, ενώ αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου.

Σχετικές ειδήσεις