ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας - Δείτε την πρώτη του δήλωση

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Βασίλειος Πέππας - Δείτε την πρώτη του δήλωση

Στην κορυφή της ιεραρχίας της Δικαιοσύνης τέθηκε από σήμερα Δευτέρα (18/09) και για τα επόμενα δύο χρόνιαο αρεοπαγίτηςΒασίλειος Πέππας.

Ειδικότερα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και κατόπιν σχετικής εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο αρεοπαγίτης Βασίλειος Πέππας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στην επιλογή του σήμερα, πρώτη ημέρα έναρξης του δικαστικού έτους, και ουσιαστικά καταγράφηκε «βουτιά» στην ιεραρχία, δεδομένου ότι υπηρετούσε ως σήμερα ως αρεοπαγίτης και βρισκόταν κάτω από τους αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου, από τους οποίους δεν επελέγη κανείς ως νέος Πρόεδρος.

Στην πρόσφατη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, πρώτος σε ψήφους είχε καταταγεί ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κράνης με δεύτερο τον κ. Πέππα. Τελικά η κυβέρνηση κατέληξε στον Βασίλειο Πέππα, αφήνοντας εκτός όλους τους αντιπροέδρους και «κατεβαίνοντας» στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών για την επιλογή νέου Προέδρου.

Δήλωση νέου Προέδρου Αρείου Πάγου

Πάντως ο νέος Πρόεδρος θεωρείται έμπειρος δικαστικός, νηφάλιος και με καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του, στιβαρός στην άσκηση των καθηκόντων του. Ο κ. Βασίλειος Πέππας μετά την επιλογή του ως νέος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου με δήλωσή του, τόνισε τα εξής: «Διαχρονικό, επιτακτικό αίτημα των συμπολιτών μας και της Πολιτείας είναι η αποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης με όσα πολλά μπορούν να εννοηθούν με τις λίγες αυτές λέξεις. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στο αίτημα αυτό. Οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των βαθμίδων επιτελούν το καθήκον τους με αίσθημα ευθύνης, θα τους συμπαρασταθούμε και θα ενισχύσουμε κάθε προσπάθειά τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην προσδοκία για αποτελεσματική δικαιοσύνη».

Οι νέοι αντιπρόεδροι

Παράλληλα, για τις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου η κυβέρνηση επέλεξε τους Μαρία Γαλάνη, Γεώργιο Λέκκα, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Πηνελόπη Ζωντανού, Μαρία Χυτήρογλου.

Σχετικές ειδήσεις