ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλλάζουν τα πάντα μπροστά στην είσοδο του Α΄ Νεκροταφείου

Αλλάζουν τα πάντα μπροστά στην είσοδο του Α΄ Νεκροταφείου

Πράσινο φως για τηνκατασκευήτετραώροφου υπόγειου γκαράζ στην πλατεία του Α΄ νεκροταφείου Αθηνών ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων άναψε τοΕ΄Τμήμα του Συμβουλίου τηςΕπικρατείας.

Με τις υπ΄ αριθμ. 2485 και 2586/2017 αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις 11 κατοίκων της περιοχής του Μετς που ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2010 με την οποία είχε εγκριθεί η οριστική μελέτη για την κατασκευή του τετραώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά στην είσοδο του Α’ Νεκροταφείου των Αθηνών στη συνοικία του Μετς.

Ακόμη οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης της επίμαχης έκτασης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας Metropolitan Athens Park, η παραχώρηση της έκτασης στην εν λόγω εταιρεία έως τον Αύγουστο του 2040, η κοπή 110 περίπου δένδρων, κ.λπ.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως απαράδεκτες τις αιτήσεις των κατοίκων της περιοχής γύρω από το Α΄ νεκροταφείο, καθώς δεν προέβαλαν ειδικούς και αυτοτελείς λόγους ακυρώσεως της προσβαλλόμενης απόφασης και σύμβασης παραχώρησης.