Αλλάζουν τα πάντα μπροστά στην είσοδο του Α΄ Νεκροταφείου

Αλλάζουν τα πάντα μπροστά στην είσοδο του Α΄ Νεκροταφείου

Πράσινο φως για την κατασκευή  τετραώροφου υπόγειου γκαράζ στην πλατεία του Α΄ νεκροταφείου Αθηνών ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων άναψε το  Ε΄  Τμήμα του Συμβουλίου της  Επικρατείας. 

Με τις υπ΄   αριθμ. 2485 και 2586/2017 αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις 11 κατοίκων της περιοχής του Μετς που ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2010 με την οποία είχε εγκριθεί η οριστική μελέτη για την κατασκευή του  τετραώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μπροστά στην είσοδο του Α’ Νεκροταφείου των Αθηνών στη συνοικία του Μετς.
 
Ακόμη οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης της  επίμαχης έκτασης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας Metropolitan Athens Park, η παραχώρηση της έκτασης  στην εν λόγω εταιρεία έως τον Αύγουστο του 2040, η κοπή 110 περίπου δένδρων, κ.λπ. 
 
Οι σύμβουλοι Επικρατείας  απέρριψαν ως απαράδεκτες τις αιτήσεις των κατοίκων της περιοχής γύρω από το Α΄ νεκροταφείο, καθώς δεν προέβαλαν ειδικούς και αυτοτελείς λόγους  ακυρώσεως της προσβαλλόμενης απόφασης και σύμβασης παραχώρησης.