ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο εδώλιο στέλνει τον Ανδρέα Μαρτίνη η εισαγγελέας Εφετών

Στο εδώλιο στέλνει τον Ανδρέα Μαρτίνη η εισαγγελέας Εφετών

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη, για υπόθεση μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων ζητεί με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, η εισαγγελέας Εφετών, Σταυρούλα Στεφανάτου.

Μαζί με τον πρώην πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν», η εισαγγελέας προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο η σύζυγός του Γεωργία και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης.

Οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται στην υπόθεση μέσω μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων που είχε καταβληθεί, προκειμένου η γερμανική Hospitalia International, εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, να «προτιμηθεί» ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το Ντυνάν.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 75χρονος Ανδρέας Μαρτίνης κρατείτο προσωρινά -και για αυτή την υπόθεση-, αλλά προσφάτως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, για λόγους υγείας. Ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» είχε καταθέσει, ενώ ήταν ακόμη προφυλακισμένος, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου εκπλειστηριασμού του νοσηλευτηρίου.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή σε δίκη θα έχει το Συμβούλιο Εφετών με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Σχετικές ειδήσεις