ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ανατριχιαστικές καταθέσεις για το έγκλημα στην Καλλιθέα: Τον σκότωσε μπροστά στα μάτια του γιου τους

Ανατριχιαστικές καταθέσεις για το έγκλημα στην Καλλιθέα: Τον σκότωσε μπροστά στα μάτια του γιου τους

Στις 30 Οκτωβρίου η απόφαση για τη δολοφονία του άτυχου ναυτικού -Στις καταθέσεις τους οι μάρτυρες περιέγραψαν πώς ένιωσαν όταν αντίκρυσαν την σορό του 60χρονου «παγωμένη» μέσα στον καταψύκτη -«Δεμένος και κουλουριασμένος στον καταψύκτη ο ναυτικός»

Αθώα δήλωσε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η πρώην σύζυγος του ναυτικού, Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2016 σε έναν καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η πρώην σύζυγος, βουλγαρικής καταγωγής, ήταν εκείνη που οργάνωσε τη δολοφονία του 63χρονου, πληρώνοντας τρεις συμπατριώτες της για να διαπράξουν το έγκλημα.

Συγκατηγορούμενη στην υπόθεση είναι μια 27χρονη, η οποία κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι βοήθησε τη φίλη της να βρει τους «εκτελεστές» του συμβολαίου θανάτου και περιέγραψε τη σκηνή του εγκλήματος. Αργότερα, όμως η κατηγορούμενη αναίρεσε τους αρχικούς ισχυρισμούς της.

Τι κατέθεσε ο αδελφός του θύματος

Κατά την κατάθεσή του, ο αδελφός του θύματος αναφέρθηκε στην πολύχρονη δικαστική διαμάχη που είχε το ζευγάρι για την επιμέλεια του 14χρονου, σήμερα, γιου τους, ο οποίος πλέον φιλοξενείται σε ίδρυμα ανηλίκων στη Βουλγαρία.

«Γνωρίστηκαν το 1996. Η κατηγορούμενη παντρεύτηκε τον αδελφό μου γιατί ήθελε μια καλύτερη ζωή. Ο αδελφός μου, μάλιστα, όπως μάθαμε αργότερα αγόρασε στους γονείς της σπίτι στη Βουλγαρία. Η συμπεριφορά της κατηγορουμένης άλλαξε όταν γεννήθηκε το παιδί. Προσπάθησε να φύγει αρκετές φορές από την Ελλάδα παίρνοντας μαζί της και μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, το 2008, η κατηγορούμενη έφυγε για τη Βουλγαρία μαζί με το παιδί παίρνοντας και 223.000 ευρώ που είχε καταθέσει σε λογαριασμό ο παππούς του», ανέφερε.

«Τον ήθελε για την περιουσία του»

Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, η κατηγορούμενη έκανε ο,τι έκανε για εκδίκηση και για να αρπάξει την περιουσία, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η πρώην σύζυγος του αδελφού του ευθύνεται για τη δολοφονία.

«Δεν πρόκειται για ευφυέστατο άτομο. Υπέπεσε σε χοντρό σφάλμα, να νοικιάσει το σπίτι και να σκοτώσει τον αδελφό μου... Το έγκλημα έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού. Ήταν στο μπαλκόνι», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που είχε νοικιάσει η κατηγορούμενη που όπως είπε, σοκαριστηκε όταν μαζί με δύο δικαστικούς επιμελητές, άνοιξαν τον καταψύκτη και είδαν το πτώμα του άτυχου ναυτικού.

«Όταν ανοίξαμε τον καταψύκτη εγώ έχασα τον κόσμο. Ανοίξαμε και κλείσαμε το καπάκι. Είδαμε έναν παγωμένο άνθρωπο. Ήταν κουλουριασμένος και φαινόταν η πλάτη του», κατέθεσε ο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος υποστήριξε ότι αν και η κατηγορούμενη είχε φυγει απο την Ελλάδα, συνέχιζε και πλήρωνε το ενοίκιο.

Την εικόνα που αντίκρυσε οταν μπήκε το σπίτι, περιέγραψε ο δικαστικός επιμελητής: «Μπήκαμε με κλειδαρά. Υπήρχε μια μυρωδιά κλεισούρας. Το σπίτι ήταν ακατάστατο, υπηρχε ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και μια βασιλόπιτα. Ο καταψύκτης ήταν στο χολ του σπιτιού και κλεισμένος με μια μονωτική ταινία. Τον ανοίξαμε και αμεσως μετά ειδοποιήσαμε την ασφάλεια».

Σοκαρισμένος από την υπαρξη του πτώματος στον καταψύκτη ήταν και ο δεύτερος δικαστικός επιμελητής. «Είδα λίγο το κεφάλι και την πλάτη. Ειχε λίγο πάγο Στην αρχή έπαθα σοκ. Ήταν σε εμβρυακή στάση ήταν δεμένα τα χέρια με τα πόδια του», είπε χαρακτηριστικά.

Αίτημα να καταθέσει ο ανήλικος γιος του ζευγαριού κατέθεσε η υπεράσπιση η οποία αμφισβητεί ότι εκείνη την ώρα το παιδί ήταν στο μπαλκόνι.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα και το δικαστήριο διέκοψε για τις 30 Οκτωβρίου, οπότε και θα εκδώσει την απόφασή του.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικές ειδήσεις