ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τρια χρόνια φυλάκισης στον 28χρονο για τη βουτιά θανάτου της 4 μηνών ανιψιάς του

Τρια χρόνια φυλάκισης στον 28χρονο για τη βουτιά θανάτου της 4 μηνών ανιψιάς του

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 28χρονος ο οποίος ευθύνεται για τη βουτιά θανάτου της μόλις 4 μηνών ανιψιάς του τον Μάρτιο του 2015, από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου στο Βύρωνα, την ώρα που η μητέρα του μωρού απουσίαζε από το σπίτι.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος αμέσως μετά τη μοιραία… βουτιά είχε πηδήξει και ο ίδιος στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείο μετέτρεψαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας και αναγνώρισαν στον 28χρονο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου εντίμου βίου.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικάσει σε ποινή κάθειρξης 15 ετών

«Πρόκειται για πράξη τελεσθείσα από αμέλεια, για εμάς είναι ξεκάθαρο. Εδώ δεν υπάρχει κίνητρο, ψυχασθενής δεν είναι και οι ίδιοι οι γονείς του βρέφους λένε ότι έγινε εξ αμελείας. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή κακοποιεί την κοινή λογική», ανέφερε ο εισαγγελέας στην πρότασή του.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε πως βγήκε με το μωρό στο μπαλκόνι για να δει εάν ερχόταν η μαμά του, ένιωσε ζάλη και δεν κατάλαβε πως το μωρό του έφυγε από τα χέρια. «Την ώρα που το μωρό έπεφτε ένιωσα σαν να ανέκτησα τις αισθήσεις μου. Πήδηξα κι εγώ στο κενό για να τιμωρήσω τον εαυτό μου», είπε.

Σχετικές ειδήσεις