ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξέσπασμα Τσοχατζόπουλου: 7 φορές υπουργός δεν μπορείτε να αμφισβητείτε τον πρότερο έντιμο βίο μου

Ξέσπασμα Τσοχατζόπουλου: 7 φορές υπουργός δεν μπορείτε να αμφισβητείτε τον πρότερο έντιμο βίο μου

Έκκληση για ένα ελαφρυντικό έκαναν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος μετά την ολοκλήρωση των δευτερολογιών των συνηγόρων τους και λίγο πριν διακόψει το δικαστήριο να εκδώσει την ετυμηγορία του επί των ελαφρυντικών. Η απόφαση θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος στον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, είπε: «πρότεινε κάτι που είναι ανύπαρκτο. Με αδικεί, με παρουσιάζει σαν να είχα σχέδιο. 26 χρόνια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής, υπουργός επτά φορές, δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τον πρότερο έντιμο βίο. Αναγνωρίστηκε από άλλο δικαστήριο, επίσης, πενταμελές, ο πρότερος έντιμος βίος, είναι αυτός που έχω να δώσω στο παιδί μου, στην οικογένεια μου, μετά από έξι χρόνια που πέρασα στο Κορυδαλλό».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σμπώκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το μετάλλιο που πήρα δεν μου το έδωσε η ελληνική πολιτεία, αλλά μια άλλη χώρα για την προσφορά που πήγα εθελοντικά να κάνω. Λυπάμαι που τα λέω αυτά. Ήταν εθελοντική συμμετοχή, κανείς δεν με διέταξε να πάω. Πείτε μου έναν γενικό γραμματέα που μπαίνει μέσα στα θεμέλια για να σώσει ανθρώπους!Θα μου διαγράψετε την διαδρομή μου, γιατί;Σαν φοιτητής του Πολυτεχνείου, ήμουν από τους 4 που διεκόπη η αναβολή λόγω της αντιδικτατορικής δράσης. Είχα λόγο να κάνω 1000 μεροκάματα στο ψυχιατρείο και να βοηθάω; Το έκανα επειδή το ήθελα. Ακόμα και τώρα ελπίζω ότι θα μου δώσετε τα ελαφρυντικά.Πέντε χρόνια διασύρομαι..

Σχετικές ειδήσεις