ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη

Συνυπολογίστηκαν οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο ενώ έκανε χρήση και του νόμου Παρασκευόπουλου

Ούτε μια βδομάδα στη φυλακή δεν έκατσε η Βίκυ Σταμάτη. Η σύζυγος (σ.σ τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο) του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά και επειδή εξέτισε μέρος της ποινής της στο Δρομοκαΐτειο αποφυλακίστηκε σήμερα λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα.

Η Βίκυ Σταμάτη μόλις την περασμένη Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου επέστρεψε στη φυλακή και σήμερα αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα Θηβών, όπου την περίμενε ένα ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο.

Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η Βίκυ Σταμάτη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Για την ιστορία, η Βίκυ Σταμάτη μόλις την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά στην υπόθεση των χρυσών μιζών από εξοπλιστικά προγράμματα με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σχετικές ειδήσεις