ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την παραπομπή Μαρτίνη σε δίκη για τα «κερασμένα» νοσήλια προτείνει ο εισαγγελέας

Την παραπομπή Μαρτίνη σε δίκη για τα «κερασμένα» νοσήλια προτείνει ο εισαγγελέας

Εδώλιο για τον Ανδρέα Μαρτίνη για τα... κερασμένα νοσήλια σε «φίλους» στο «Ερρίκος Ντυνάν» κατά το διάστημα 2007-2010, δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Μαρτίνης είναι το μοναδικό πρόσωπο που παραπέμπεται σε δίκη, καθώς κρίνεται ότι ενεργούσε μόνος του. Διατηρούσε με άλλα λόγια για τον εαυτό του πρωταγωνιστικό αλλά και συγκεντρωτικό ρόλο ως προς το ποιος θα νοσηλευόταν και με ποιο, ενίοτε μηδαμινό, κόστος.

Ο εισαγγελέας προτείνει μάλιστα τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον αποφυλακισθέντα 75χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, λόγω βεβαρημένης υγείας, έχει: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, έως ότου η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Στην -ογκώδη- πρόταση του κ. Πεπόνη, αναφέρονται και όλα τα ονόματα (8.106) προσώπων που έχουν ταυτοποιηθεί σχετικά ως νοσηλευόμενα στο Ντυνάν, ασφαλώς όχι με την ιδιότητα των κατηγορουμένων.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει παραπεμφθεί ήδη και στο πλαίσιο της υπόθεσης της Hospitalia International, εταιρείας ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, για μίζες στην προμήθεια υλικού για το Ντυνάν.

Σχετικές ειδήσεις