ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες οι εννέα συλληφθέντες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες οι εννέα συλληφθέντες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες βρίσκονται πλέον οι εννέα συλληφθέντες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους. Ειδικότερα σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

- Συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

- Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών

- Τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών,

- Πλαστογραφία μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων

- Διακεκριμένη αντίσταση κατά της αρχής

- Παράνομη οπλοκατοχή (σουγιάδες που κατασχέθηκαν) και

- Παράνομη κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Και οι εννέα (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), που αρνούνται τις κατηγορίες και καταγγέλλουν άγριο ξυλοδαρμό οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, καθώς φέρονται να συμμετείχαν στο επαναστατικό λαϊκό απελευθερωτικό κόμμα - το μέτωπο και στόχευαν στην επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα στις 6 και 7 Δεκεμβρίου. Έξω από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρέθηκαν 15 αλληλέγγυοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ των κατηγορούμενων, ενώ ανάρτησαν και πανό.

Δήλωσαν αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς

Οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με τις συνηγόρους τους, Αλέκα Ζορμπαλά και Γιάννα Κούρτοβικ, υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται» καθώς οι ίδιοι «είναι πρόσφυγες, που είτε ζητούν άσυλο είτε έχουν λάβει».

«Πιστεύουν ότι η σύλληψή τους είναι ένα δωράκι ή αλλιώς μια ένδειξη καλής θέλησης της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης Ερντογάν στη χώρα» δήλωσε η Αλέκα Ζορμπαλά και πρόσθεσε πως «είναι αγωνιστές που μάχονται ενάντια σε ένα φασιστικό καθεστώς, ενάντια σε χιλιάδες διώξεις. Αρνούνται κατηγορηματικά ότι έχουν σχέση με τρομοκρατία».

Όσο για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική στα διαμερίσματα του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για αντικείμενα τα οποία «μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι» και τα οποία είναι «ανάξια λόγου». Αναφορικά με τα πιστόλια που κατασχέθηκαν, αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα αλλά και ότι μέσα στα διαμερίσματα που συνελήφθησαν, «δεν υπήρχε κάποιο όπλο».

Οι κατηγορούμενοι καταγγέλλουν, μάλιστα μέσω των συνηγόρων τους και «βαρύτατο και βάναυσο τραυματισμό» τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και έξω από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης. Όπως εξήγησε η Αλέκα Ζορμπαλά, οι συλληφθέντες «ήταν δεμένοι πισθάγκωνα και δέχθηκαν επίθεση 25 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, επειδή διεκδίκησαν να τους δέσουν τα χέρια μπροστά για να μπορέσουν να πιούν νερό. Και επειδή φώναξαν συνθήματα για την αξιοπρέπειά τους, τους έκαναν κανονική επίθεση».

Μάλιστα η συνήγορος διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν χτυπηθεί τόσο στη σύλληψή τους, όσο και στη ΓΑΔΑ, ενώ ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του κάνουν ράμματα.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σχετικές ειδήσεις