ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Koriopolis: Η εισαγγελέας ζήτησε απαλλαγή Μπέου και Τσακογιάννη από τις βασικές κατηγορίες

Koriopolis: Η εισαγγελέας ζήτησε απαλλαγή Μπέου και Τσακογιάννη από τις βασικές κατηγορίες

Την απαλλαγή από τις βασικές κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης, αλλά την ενοχή τους για επιμέρους πράξεις ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση του «Koriopolis».

Ποιοι αγώνες κρίθηκαν «στημένοι»

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος ο Αχιλλέας Μπέος μόνο για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και συγκεκριμένα του ματς Πανσεραικός-Αστέρας Τρίπολης στις 27 Φεβρουαρίου 2011 με αποτέλεσμα 0-1.

Η εισαγγελέας τόνισε πως στον επίμαχο αγώνα σαφέστατα προκύπτει από τις συνομιλίες πως ο εν λόγω αγώνας είναι χειραγωγημένος.

Για τον Γιώργο Τσακογιάννη ζήτησε να κριθεί ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, ξέπλυμα, δωροδοκία-δωροληψία για δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ηλιούπολης του 2011, έναν με τον Εθνικό Αστέρα και ένα με τον Λεβαδειακό και παράνομη κατοχή όπλων.

Οι Μπέος και Τσακογιάννης έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο ως διευθυντές δύο ξεχωριστών εγκληματικών οργανώσεων, ενώ και οι δύο είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Επιπλέον, εισηγήθηκε την παύση της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής για τα αδικήματα της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου ή μέσω πρακτορείου.

Συνολικά είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή περισσοτέρων από 50 από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους στην υπόθεση.