ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη του εμπόρου όπλων, Κωνσταντίνου Δαφέρμου

Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη του εμπόρου όπλων, Κωνσταντίνου Δαφέρμου

Εδώλιο για τον έμπορο όπλων, Κωνσταντίνο Δαφέρμο και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα για την υπόθεση της προμήθειας των αντιαρματικών τύπου Κορνέτ «δείχνει» η αντεισαγγελέας Εφετών Ιωάννα Ζωγράφου.

Η αντεισαγγελέας με την υπ΄αριθμόν 2355/2017 πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο προτείνει την παραπομπή των κατηγορουμένων στο εδώλιο για κακουργηματικές κατηγορίες (δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για την υπόθεση διακινήθηκαν μίζες περί τα 3 εκατ. ευρώ, χρήματα που προέκυψαν από στοιχεία από τα άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό. Ο Α. Κάντας είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί περίπου στο 3% της συνολικής αξίας της αγοράς. Η αντεισαγγελέας Εφετών ωστόσο προτείνει για την ίδια υπόθεση προς το Συμβούλιο Εφετών την απαλλαγή του γιου του Κ. Δαφέρμου και ενός συνεργάτη του.

Ο Κ. Δαφέρμος πάντως αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι η αγορά των αντιαρματικών έγινε με νόμιμες διαδικασίες και ότι υπήρξε συμφέρουσα για το Δημόσιο.

Τον τελικό λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών.