ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σήμερα στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Σήμερα στο Εφετείο η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Τούρκοι αξιωματικοί | Ειδήσεις:Σήμερα, Παρασκευή (05/01) εξετάζεται η αίτηση ακύρωσης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, η οποία διαβιβάστηκε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών από το αστυνομικό Τμήμα.Η αίτηση είναι κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμια Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον πρώτο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης την έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς είτε η Κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

Ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα, εάν το ζητήσει η Τουρκία

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, εξέφρασε την Πέμπτη (04/01/2018) το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι οκτώ Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρονται να τέλεσαν στην αλλοδαπή.

Επίσης, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι πρέπει να έχουν μια δίκαιη δίκη. Κατόπιν αυτών, μελετάται η δυνατότητα να δικαστούν στην Ελλάδα για αδικήματα που έχουν τελεστεί στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα.

Τέλος ανέφερε ο κ. Κοντονής: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».

Σχετικές ειδήσεις