ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Λάρισα: Καταδίκη για τον «σάτυρο» που μαγνητοσκοπούσε παιδιά ενώ άλλαζαν ρούχα σε κολυμβητήριο

Λάρισα: Καταδίκη για τον «σάτυρο» που μαγνητοσκοπούσε παιδιά ενώ άλλαζαν ρούχα σε κολυμβητήριο

Ενώπιον της Δικαιοσύνης βρέθηκε ο Λαρισαίος συνταξιούχος οδοντίατρος που αντιμετώπιζε κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Με καταθέσεις από εξοργισμένους γονείς μικρών παιδιών, μαρτυρίες αστυνομικών και εν μέσω ενός οικογενειακού δράματος, ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη (06/02), η δίκη ενός Λαρισαίου, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τον συνταξιούχο οδοντίατρο σε ποινή κάθειρξης έξι ετών και του επέβαλε επιπλέον χρηματική ποινή 15 χιλιάδων ευρώ γιατί κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος.

Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο καίτοι έχει αποφυλακιστεί με όρους, αφού εξέτισε 19μηνη φυλάκιση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος, τον Μάιο του 2014 είχε βρεθεί στις κερκίδες του κλειστού κολυμβητηρίου της Λάρισας, μια ημέρα όπου διεξάγονταν εκεί πανθεσσαλικοί κολυμβητικοί αγώνες. Καθώς σε αυτούς μετείχαν πολλά παιδιά, ο χώρος των αποδυτηρίων αποδείχθηκε μικρός για να καλύψει τις ανάγκες του αγώνα.

Έτσι αρκετοί ήταν οι γονείς επέλεξαν να αλλάξουν τα βρεγμένα μαγιό των παιδιών τους στις κερκίδες, για να αποφύγουν τον συνωστισμό. Ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία, σύμφωνα με το δικαστήριο, να τραβήξει φωτογραφίες των παιδιών την ώρα που άλλαζαν με τον φωτογραφικό του φακό.

Οι περισσότεροι γονείς ήταν ανυποψίαστοι όμως κάποιοι αντιλήφθηκαν τις κινήσεις του. Ειδοποίησαν την Αστυνομία, οπότε συνελήφθη. Είχε προλάβει να τραβήξει παραπάνω από 200 φωτογραφίες παιδιών ηλικίας 8 έως 10 ετών, στις οποίες απεικονίζονταν τα σώματα των ανηλίκων εντελώς γυμνά ή ημίγυμνα.

Σχετικές ειδήσεις