ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ηράκλειο: Απρόσμενη τροπή στη δίκη του 46χρονου για την αποπλάνηση των μαθητριών

Ηράκλειο: Απρόσμενη τροπή στη δίκη του 46χρονου για την αποπλάνηση των μαθητριών

Ένταση δημιουργήθηκε στο Μικτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης κατά τη διάρκεια της δίκης με κατηγορούμενο τον 46χρονο άνδρα από τον Ιράν που κατηγορούνταν ότι προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητριών Γυμνασίου στις Αρχάνες.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, o ίδιος ο κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών με αναστολή, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ωστόσο εκροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Παρόντα όμως στις αίθουσες του δικαστηρίου ήταν οι συγγενείς των συνολικά 8 κοριτσιών που σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπεσαν θύματα αποπλάνησης από τον κατηγορούμενο κι ενώ βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου τους.

Υπενθυμίζεται πως ο Ιρανός εργαζόταν ως επιβλέπων σε έργο που λάμβανε χώρα στο σχολικό συγκρότημα και καλούσε τις μαθήτριες να τον βοηθήσουν, προχωρώντας σε «ασελγείς χειρονομίες» και όχι σε ασελγείς πράξεις, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του.

Τη διαφοροποίηση αυτή δέχθηκε το Δικαστήριο, καθώς στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η πρόταση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία η κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου που τον βάρυνε αρχικά θα έπρεπε να μετατραπεί σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, πράξη που θεωρείται πλημμέλημα.

Η μετατροπή της ποινής του Ιρανού, έθεσε στην ουσία την υπόθεσή του στο αρχείο, ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των οικογενειών των κοριτσιών, καθώς ισχυρίζονταν ότι οι πράξεις του προκάλεσαν πλήγμα στον ψυχισμό των εφήβων.

Σχετικές ειδήσεις