ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου - Στον «αέρα» η δίκη

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου - Στον «αέρα» η δίκη

Αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπέβαλαν σήμερα (13/3) συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δικάζονται 35 συνολικά κατηγορούμενοι οι οποίοι εμπλέκονται στις δανειοδοτήσεις του ΤΤ επί εποχής Άγγελου Φιλιππίδη, την περίοδο 2008- 2010, οι οποίες κατά τη δικογραφία ζημίωσαν το ίδρυμα.

Οι υπερασπιστές καταλογίζουν στην πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Κουτέρη, έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληπτική διάθεση κατά τη διαδικασία.

«Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», σημείωσε ο Αθανάσιος Βαρλάμης, εκ των συνηγόρων (εκπροσωπεί τον Άγγελο Φιλιππίδη) που πρωτοστάτησαν στη σημερινή συνεδρίαση. Ο κ. Βαρλάμης έκανε αναφορά σε πλήθος μειωτικών εκφράσεων που -όπως είπε- έχει διατυπώσει η πρόεδρος, τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας. Την αίτηση εξαίρεσης συνυπογράφει και ο δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ άλλοι συνήγοροι των κατηγορουμένων έθεσαν ευθέως στο δικαστήριο πρόβλημα περαιτέρω διεξαγωγής της δίκης.

Πάντως, αν η αίτηση εξαίρεσης γίνει δεκτή η δίκη η οποία διεξάγεται εδώ και ενάμιση χρόνο (από τον Σεπτέμβριο του 2016) θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση, προκειμένου η υπόθεση να κριθεί από διαφορετική σύνθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ένα μέλος της έδρας του δικαστηρίου (η εφέτης Αναστασία Πρίφτη) είχε υποβάλει αίτηση αποχής από τη διαδικασία, επικαλούμενη αδυναμία συνεργασίας με την πρόεδρο, πλην όμως με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η αίτηση απορρίφθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις