ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Νέα μίζα σε λογαριασμό του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου

Σκάνδαλο εξοπλιστικών: Νέα μίζα σε λογαριασμό του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου

Αντιμέτωπος με νέα κακουργηματική κατηγορία

Νέα μίζα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων εντόπισαν οι αρχές σε λογαριασμούς του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα και για το λόγο αυτό βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με νέα κακουργηματική κατηγορία.

Ειδικότερα, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, οι εισαγγελείς Χ. Τζούρας και Σ. Μανώλης, άσκησαν ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Ν. Ζήγρα με αφορμή το νέο έμβασμα το οποίο συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί, επί υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το επίμαχο έμβασμα εντοπίστηκε από τις Ελβετικές αρχές, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής και τις απαντήσεις που έφτασαν στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι σε δεύτερο βαθμό ο Νίκος Ζήγρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, με τον κατηγορούμενο να ζητεί δοσοποίηση από το δικαστήριο, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζει.

Δήλωση Στέλιου Γκαρίπη, συνήγορου Νίκου Ζήγρα

«Εως σήμερα οι μόνες κλήσεις που λαμβάνει από τη Δικαιοσύνη ο Νίκος Ζήγρας είναι για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας για τις παρανομίες που έχει αποκαλύψει.

Κάποιες από αυτές τις παρανομίες αφορούν τη δράση πρώην συγκατηγορουμένων του σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελβετία.

Τις παρανομίες αυτές ο Νίκος Ζήγρας έχει καταγγείλει ενώπιον των Ελληνικών και Ελβετικών αρχών στο παρελθόν και συνεχίζει να τις καταγγέλλει, παρά τον πόλεμο που υπομένει επί έξι χρόνια για τη στάση του αυτή».

Σχετικές ειδήσεις