ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Siemens: Περιοριστικοί όροι και εγγύηση 30.000 ευρώ για τον Κουτσενρόιτερ

Υπόθεση Siemens: Περιοριστικοί όροι και εγγύηση 30.000 ευρώ για τον Κουτσενρόιτερ

Στην αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης για το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens Μ. Κουτσενρόιτερ, με την καταβολή εγγύησης των 30.000 ευρώ εντός δέκα ημερών προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Οι δικαστές έκαναν δεκτή σχετική αίτηση του κατηγορούμενου, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του εφέτη –ειδικού ανακριτή Δ. Ορφανίδη, ο οποίος διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση της σύμβασης για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, το γνωστό C4i.

Η προσωρινή κράτηση είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο για συναφή υπόθεση και δη για την παραλαβή του ίδιου συστήματος ασφαλείας, η ανάκριση επί της οποίας περατώθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές μέτρησαν το γεγονός ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκκρεμούσε σε βάρος του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι υπήκοος Γερμανίας και διαμένει στη Γερμανία, δεν μπορούσε να εκτελεστεί με βάση τις αποφάσεις της Γερμανικής δικαιοσύνης και ως εκ τούτου είχε καταστεί κενό περιεχομένου.

Επιπλέον, συνυπολόγισαν το γεγονός ότι σε άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, ο εν λόγω κατηγορούμενος συμμετέχει μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου.

Σχετικές ειδήσεις