ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απόφαση - ανάσα για άνεργο δανειολήπτη: «Κούρεψε» το χρέος του κατά το ήμισυ

Απόφαση - ανάσα για άνεργο δανειολήπτη: «Κούρεψε» το χρέος του κατά το ήμισυ

Κατά 50% κατάφερε να «κουρέψει» το χρέος του ένας 50χρονος δανειολήπτης στα Χανιά, μετά από τη σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης με τη δικαστική απόφαση ο 50χρονος πρώην οδηγός, ο οποίος σήμερα είναι άνεργος, έσωσε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία και επιπλέον κούρεψε το χρέος του κατά το ήμισυ.

Όπως αναφέρει το cretapsot.gr, το χρέος του δανειολήπτη, οποίος να σημειωθεί είναι διαζευγμένος και πατέρας ενός παιδιού, ανερχόταν σε 22.571,28 ευρώ που είχε προκύψει από δάνειά του σε τρεις τράπεζες.

Ο ίδιος δεν διαθέτει εισόδημα, και δεν είναι ιδιοκτήτης πρώτης κατοικίας, ενώ φιλοξενείται από τη συνταξιούχο μητέρα του. Ωστόσο τα περιουσιακά του στοιχεία είναι ένα οικόπεδο έκτασης 700 τμ και αρκετά αγροτεμάχια με ελιές.

Όπως επισημαίνεται από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο Χανίων παρά τις αιτιάσεις και ενστάσεις των αντιδίκων τραπεζών, δέχθηκε την αίτηση υπαγωγής του δανειολήπτη στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρύθμισε τα χρέη του ορίζοντας δόσεις πενταετίας με 200 ευρώ τον μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι το χρέος του «κουρεύτηκε» κατά 50% περίπου.

Σχετικές ειδήσεις