ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η συζήτηση στο ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η συζήτηση στο ΣτΕ

Τηλεοπτικές άδειες | Ειδήσεις: Για δεύτερη φορά αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή (04/05/2018) συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας των αιτήσεων που έχουν καταθέσει τόσο οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, όσο και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Αρχικά, οι αιτήσεις των καναλιών ήταν να συζητηθούν την Παρασκευή (02/02/2018) αλλά αναβλήθηκε η συζήτησή τους για τις 4 Μαΐου 2018, καθώς δεν είχε σταλεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης διευκρινιστικά τεχνικά στοιχεία που είχαν ζητηθεί από το ΣτΕ.

Τα τεχνικά στοιχεία αφορούσαν τις προϋποθέσεις καθορισμού του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν (επτά άδειες), καθώς μπορούσε να χορηγηθούν 16 άδειες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καναλιών.

Τώρα, αναβλήθηκε η συζήτηση της 4ης Μαΐου 2018, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία εκδικάσεως των αιτήσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δεύτερη αναβολή, δόθηκε καθώς λόγω της συνεχιζόμενης αδειοδοτικής διαδικασίας έχουν εκλείψει ορισμένοι λόγοι που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντέννα, Άλφα, ΣΚΑΪ, Σταρ και Μέγκα, όπως και η ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.

Το τίμημα θα καταβληθεί σε δέκα ισόποσες δόσεις και η διάρκεια ισχύος των αδειών αυτών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης της καθεμίας από αυτές.

Διαβάστερ επίσης:

Σχετικές ειδήσεις