ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο «σκαμνί» ξανά ο Γεωργίου για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

ΕΛΣΤΑΤ: Στο «σκαμνί» ξανά ο Γεωργίου για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Για τρίτη φορά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, βαρύτατη κατηγορία που συνδέεται με τις καταγγελίες περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να υπαχθεί η χώρα μας σε καθεστώς Μνημονίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει πριν από 9 μήνες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου και ως εκ τούτου αναίρεσε το προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο είχε απαλλαγεί ο Ανδρέας Γεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εκκρεμεί ακόμη μία υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, πλημμεληματικού χαρακτήρα, για παράβαση καθήκοντος, καθώς κατηγορείται ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ.

Πρόσφατα η αρμόδια αντεισαγγελέας, Ευσταθία Σπυροπούλου είχε προτείνει την «αθώωσή» του, εισηγήθηκε δηλαδή να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει ο ίδιος κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών – πρωτοδίκως είχε απαλλαγεί.

Σχετικές ειδήσεις