ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Με την κατάθεση του επιχειρηματία ξεκινά η δίκη

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Με την κατάθεση του επιχειρηματία  ξεκινά η δίκη

Με την κατάθεση του Μιχάλη Λεμπιδάκη αναμένεται να ξεκινήσει, στα μέσα του Δεκεμβρίου, η πολύκροτη δίκη της απαγωγής του επιχειρηματία.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, είναι η κατάθεση που αναπόφευκτα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων για προφανείς λόγους, πρωτίστως όμως ανθρώπινους. Ο 54χρονος επιχειρηματίας θα βρεθεί ουσιαστικά για πρώτη φορά τετ-α-τετ με τους ανθρώπους που κατηγορούνται για την αρπαγή και την πολύμηνη ομηρεία του.

Με τους ανθρώπους που κατηγορούνται ότι του στέρησαν για έξι μήνες την ελευθερία του, το φως του ήλιου και ίσως, σε κάποιες χρονικές στιγμές, και τις ελπίδες του. Όμως παρά τα όσα έζησε-καταστάσεις που δεν εύχεσαι ούτε στον χειρότερο εχθρό σου-δεν έχασε την γλυκύτητα και την ευγένεια της ψυχής του, όπως άπαντες αναγνωρίζουν, με εξαίρεση τον 44χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας, τον οποίο αποδέχθηκε να συναντήσει για λίγο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου παρουσία της αρμόδιας ανακρίτριας. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να είπε στον 44χρονο: «σε προσωπικό επίπεδο μου είχατε φερθεί ανθρώπινα».

Δεν… άρεσε στις δικαστικές Αρχές το ριζότο με τις γαρίδες

Με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους δεν έχει συναντηθεί, αν και ορισμένοι το ζητούσαν διακαώς. Μεταξύ αυτών και ένας 46χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα φέρεται ως ένας εκ των «διευθυνόντων» της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκείνος πάντως ισχυρίζεται ότι έμπλεξε άθελά του και έκανε ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει τον «κύριο Μιχάλη».

Στην απολογία-εξομολόγηση, όπως τη χαρακτηρίζει, ισχυρίζεται ότι με τον Μιχάλη Λεμπιδάκη είχαν αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση, παρά το γεγονός ότι δεν είχε βγάλει ποτέ την κουκούλα ενώπιόν του και ότι έφθασε στο σημείο να του προτείνει να κάνει τον άρρωστο. Από το άγχος του και τη στεναχώρια του έπαθε έμφραγμα και κόντεψε να κλείσει το δικό του σπίτι.

Μιλάει για τις μαγειρικές του ικανότητες, για τα υπέροχα φαγητά που έφτιανε στον απαχθέντα, για το γαριδοπίλαφο κα το ουζάκι που είχαν πιει αλλά και για τη συνταγή κοτόπουλου που του είχε ζητήσει ξετρελαμένος ο επιχειρηματίας.

Τόσο πολύ τον είχε συμπαθήσει ο γνωστός επιχειρηματίας που «έτρωγε όλο το φαγητό του για να ξαναέρθει ο ίδιος στο κρησφύγετο».

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο δεν έπεισαν στο ελάχιστο τις δικαστικές Αρχές που τον κατατάσσουν στους εμπλεκόμενους με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση.

Και αν στον 46χρονο αποδίδεται «αναβαθμισμένος» ρόλος, σε έτερο συγκατηγορούμενό του το κλητήριο θέσπισμα, όπως έγραψε η εφημερίδα «Πατρίς», αποδίδει κομβικό ρόλο στην υπόθεση από τη «γέννησή» της. Στον επίσης 46χρονο ρεθυμνιώτικης καταγωγής (ο οποίος όμως διαμένει στην Αθήνα εδώ και πολλά χρόνια) αποδίδεται ότι είχε αναλάβει (μαζί με άγνωστα πρόσωπα) την οργάνωση της ομάδας, την επιλογή του στόχου και των συνεργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου ανέρχονται στους 30 μεταξύ των οποίων στενά συγγενικά πρόσωπα και φίλοι του Μιχάλη Λεμπιδάκη και αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών που είχαν εμπλακεί στις έρευνες (Τμήμα Ειδικών Αποστολών Κρήτης, Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Ασφάλεια Ηρακλείου κ.λπ).

Με πληροφορίες από cretapost.gr