ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Folli Follie: Οι κατηγορούμενοι τα «ρίχνουν» στις θυγατρικές για τα παραποιημένα στοιχεία

Folli Follie: Οι κατηγορούμενοι τα «ρίχνουν» στις θυγατρικές για τα παραποιημένα στοιχεία

Υπόμνημα με τις έγγραφες εξηγήσεις τους για τα κακουργήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος αναφορικά με την υπόθεση της Folli Follie παρέδωσαν σήμερα, δια των συνηγόρων τους, στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 7 άτομα που έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης, η σύζυγος του Κατερίνα αλλά και ο γιος τους Γιώργος Κουτσολιούτσος (ο τελευταίος εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγορικό γραφείο) αρνήθηκαν τις κατηγορίες και περιορίστηκαν στην ανάπτυξη νομικών επιχειρημάτων για τη «μη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της απάτης».

Με την ιδιότητα του υπόπτου για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος έδωσαν επίσης εξηγήσεις ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017.

Οι περισσότεροι εκ των υπόπτων φέρονται να επέρριψαν ευθύνες στη μακρινή Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι από εκεί προέρχονταν τα οικονομικά στοιχεία που τώρα θεωρούνται παραποιημένα.

Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας θα μελετήσει τα υπομνήματα με τις έγγραφες εξηγήσεις των συνολικά 10 υπόπτων και κατόπιν αναμένεται να αποφασίσει με βάση το αποδεικτικό υλικό της έρευνάς του, εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.