ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πτωχεύει η Folli Follie – Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής προστασίας

Πτωχεύει η Folli Follie – Απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής προστασίας

Καταιγιστικές εξελίξεις για την εταιρεία – Έρχεται ντόμινο δικαστικών διεκδικήσεων από τους πιστωτές της – Σε αδιέξοδο οι Κουτσολιούτσοι

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρόεδρο υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για υπαγωγή της Folli Follie σε καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Η εξέλιξη αυτή πρακτικά σημαίνει, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, πως η εταιρία έχει να αντιμετωπίσει ένα ντόμινο δικαστικών διεκδικήσεων από τους πιστωτές της , γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται ακόμα και η άτακτη πτώχευσή της.

Tην περασμένη Πέμπτη (15/11/2018), ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας, συζητήθηκε το αίτημα της Folli Follie για έκδοση προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που κατατέθηκε από την εταιρία.

Οι δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν πως «υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες... Οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρίας μπορεί να αποβεί καταστροφική».

Υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και οι ομολογιούχοι, ενώ κατά οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές.

Ωστόσο, η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απορρίπτει τα σχέδια των ιδιοκτητών για υπαγωγή σε καθεστώς προσωρινής προστασίας και η εταιρεία μπαίνει σε μεγάλες περιπέτειες καθώς απειλείται με πτώχευση.