ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η απάντηση του Γιάννου Παπαντωνίου στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Η απάντηση του Γιάννου Παπαντωνίου στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο προφυλακισμένος για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» στα εξοπλιστικά πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, απαντά την Τρίτη (15/01/2019) στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Newsbomb.gr, για τα χρήματα που μπαινόβγαιναν μέρα παρά μέρα από τους λογαριασμούς του στην Ελβετία.

Μέσω ανακοίνωσης από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο κ. Παπαντωνίου χαρακτηρίζει ως νόμιμα τα χρήματα που εμβάστηκαν σε τραπεζικό του λογαριασμό στη Γαλλία, τα οποία, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, προέρχονταν από την πώληση της πολυτελούς βίλας του στη Σύρο.

Ως προς το λογαριασμό της στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη, για τον οποίο οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς ζήτησαν το άνοιγμά του, όπως αποκάλυψε με έγγραφα - ντοκουμέντα το Newsbomb.gr, ο υπουργός υποστηρίζει πως γι' αυτόν έχει δώσει τις εξηγήσεις του κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει τα εξής:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο.

Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού. Η πραγματικότητα είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ’ αυτόν είναι νομιμότατη, κατά τα ανωτέρω.

Όσο αφορά τον λογαριασμό στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη, έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου».

Ωστόσο, μετά και την απάντηση αυτή του πρώην υπουργού, εγείρονται νέα ερωτήματα, καθώς, αφού ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει πως πρόκειται για νόμιμα χρήματα, γιατί οι ανακριτές είχαν ζητήσει εξαρχής το άνοιγμα του λογαριασμού.

Δείτε πιο κάτω στη gallery τα έγγραφα - «φωτιά» που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Υπόθεση Τοπαλούδη: Νέες αποκαλύψεις του Αλέξη Κούγια στο Newsbomb.gr για την άγρια δολοφονία

Σχετικές ειδήσεις