ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος - Γάμος ομόφυλων: «Επιδιώκεται αποδόμηση των αξιών»

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος - Γάμος ομόφυλων: «Επιδιώκεται  αποδόμηση των αξιών»

Πώς σχολίασε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ερωτηθείς για το εν λόγω ζήτημα ο Σεβασμιώτατος δήλωσε τα εξής:

«Υπάρχει μία γενικότερη τάση απόρριψης κάθε άποψης που έρχεται από το παρελθόν, μόνο που ξεχνάμε πως η πατροπαράδοτη κοινωνία διαμορφώθηκε από τη συσσωρευμένη σοφία αιώνων, αποκτημένη μέσα από αποτυχίες και παθήματα. Οι σημερινές τάσεις επιδιώκουν να μηδενίσουν τον ανθρώπινο πολιτισμό και όχι να τον εξελίξουν.

Αυτή τη στιγμή βλέπω πως η ανατροπή έχει γίνει αυτοσκοπός και είναι ελάχιστες οι φωνές εκείνες, οι οποίες αναφέρονται στην ανάγκη να διερευνηθούν με συστηματικότητα και νηφαλιότητα οι συνέπειες αυτής της ανατροπής. Όσον αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στον οποίον αναφερθήκατε, δεν θα σταματήσω να υποστηρίζω, με σθένος και επιμονή, πως ο όρος «γάμος» είναι διαποτισμένος με ιερότητα και πως αναβιβάζει την βιολογική σχέση άντρα και γυναίκας σε υπαρξιακή ολοκλήρωση και μυστήριο.

Το αντιφατικό είναι πως ο θεσμός του γάμου, που μέχρι και πολύ πρόσφατα εθεωρείτο αναχρονιστικός και συντηρητικός, αποτελεί πλέον την ύψιστη επιδίωξη για τα ομόφυλα ζευγάρια! Αυτή η αντίφαση με βάζει σε υποψίες πως δεν πρόκειται απλώς περί διεκδικήσεως ενός δικαιώματος αλλά περί μίας συστηματικής επιδίωξης αποδόμησης αξιών.

Πολύ φοβούμαι ότι τα πράγματα προχωρούν βήμα βήμα προς μία πλήρη ανατροπή ως προς το νόημα των πραγμάτων και, μοιραία, σε ριζική ανατροπή συμπεριφορών με απρόβλεπτες συνέπειες. Για τον λόγο αυτό δεν θεωρώ πως το θέμα έκλεισε»