ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Λάβρος» ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Προσπαθούν να κάνουν κανονικότητα την παρέκκλιση»

«Λάβρος» ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Προσπαθούν να κάνουν κανονικότητα την παρέκκλιση»

Ολοένα ακούγονται και πιο έντονα οι γνώμες των κληρικών και των ανθρώπων της Εκκλησίας, για το ζήτημα του νομοσχεδίου του ομόφυλων ζευγαριών, με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να κάνει λόγο για «παρέκκλιση», που δεν έχει καμία σχέση με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Με ψευτοεπιχείρηματα δήθεν ισότητας και δήθεν δικαιοσύνης και δήθεν προστασίας των ανθρωπινων δικαιωματων, επιχειρείται η αποδόμηση του ιερού της ανθρώπινης υπάρξεως, που ειναι ο πανύψιστος θεσμός της οικογένειας», ανέφερε από τον άμβωνα Ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, Πειραιώς.

Για να συμπληρώσει: «Κάθε δικαιωμα ειναι σεβαστό, αλλά εδώ δεν πρόκειται για κάποιο δικαίωμα, αλλά για μια παρέκκλιση που δεν έχει καμία σχέση με την ανθρώπινη μορφολογία και φυσιολογία».

Δείτε το βίντεο:

Πλεύρης: Αξιακή μου η διαφωνία με τον γάμο στα ομόφυλα - Έχω ξεκάθαρη στάση από την πρώτη στιγμή

Νωρίτερα, την αξιακή του διαφωνία για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, επανέλαβε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης.

Σε ό,τι αφορά στη στάση του στη Βουλή, ο κ. Πλεύρης διαμήνυσε πως έχει ξεκάθαρη στάση από την πρώτη στιγμή το τι θα κάνει, εννοώντας πως δεν άλλαξε την άποψή του από το «φροντιστήριο» της κυβέρνησης στους διαφωνούντες βουλευτές. Καλό είναι το παιδί να έχει μαμά και μπαμπά, σημείωσε.

Δεν είναι λίγο πράγμα να πηγαίνεις από το σύμφωνο συμβίωσης στον πολιτικό γάμο, επισήμανε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Επιχειρηματολογώντας, αναρωτήθηκε: θα φανταζόσταν η κοινωνία ότι θα ρυθμίσει την πολυγαμία;

Προανήγγειλε πως θα κάνει παρέμβαση κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, ενώ γνωστοποίησε πως οι προτάσεις του δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Τέλος, είπε πως οι παρεμβάσεις αυτές έπρεπε να γίνουν στο κομμάτι του αστικού δικαίου.